Másfél millió forintért kelt el a macromedia.hu

Rekordösszegű magyar domainüzlet

Szalay Dániel, 2002. március 13. 07:26
Minden idők egyik legnagyobb összegű domainüzlete valósult meg néhány nappal ezelőtt Magyarországon, amikor a Webworx nevű betéti társaság másfél millió forintot ajánlott a macromedia.hu domaint 2 esztendővel ezelőtt regisztráló CovySoft Networks Kft.-nek. A CovySoft elfogadta a bt. ajánlatát, így az internetcím fölött hamarosan a Webworx rendelkezhet. Arról még nem tudni, mi lesz az oldalon, ahol jelenleg még csak egy tesztfelirat látható.
A CovySoft Networks Magyarország egyik meghatározó internetes szolgáltatója. A korlátolt felelősségű társaság ezenkívül a hazai VoIP (Voice over IP) piac egyik élenjárója is egyben, körülbelül 35 alkalmazottja van. Lapunk úgy tudja, a VII. kerületi CovySoft 2000-ben regisztrálta a macromedia.hu internetes tartománynevet. Nemrégiben azonban a Webworx Bt. vételi ajánlatot tett a címre, méghozzá nem kis összeget ajánlott érte, mintegy másfél millió forintot. A CovySoft a Webworx vételi szándékának eleget tett.

A Webworx Grafikai Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti társaság fő tevékenységi köre - az Országos Cégnyilvántartási és Céginformációs Rendszeréből származó adataink szerint - egyéb nyomdai tevékenység. Kiemelt szolgáltatásaik között internetes honlapok tervezését és teljes körű kivitelezését, valamint azok grafikai tervezését említik honlapjukon. A domaint megvásárló vállalat egyébként különös figyelmet szentel a flash technológiára, amit az elsők közt kezdtek alkalmazni hazánkban. Az első nagyobb céges flashes honlap is a Webworx nevéhez fűzödik - így már érthető, miért vette meg a magyar domainkereskedelemben jelentősnek számító összegért a macromedia.hu netcímet. Hiszen ezentúl a flash technológiához kötődő macromedia.hu címet kereső internetezők megismerhetik majd a Webworx tevékenységét is, bár azt még nem tudni, pontosan mit is kezd új szerzeményével a bt. Itt kell megemlíteni azt is, hogy nemrégiben arról számoltunk be, hogy a Macromedia bemutatta Flash MX nevű programját, tehát ha arra a kérdésre keressük a választ, hogy miért volt ennyire "kapós" a cím, az okok között feltehetőleg ez is ott van. A Flash MX iránt ugyanis máris nagy az érdeklődés az internetezők körében.

A Prím Online úgy tudja, a domaint az ISZT még nem írta át az új tulajdonos nevére, a regisztrált címeket tartalmazó whois adatbázisban továbbra is az előző tulajdonos neve szerepel a "tulajdoni lapon" feltüntetve. Az adatfrissítésre minden bizonnyal hamarosan sor kerül. Érdekességként említjük meg azt is, hogy úgy tudjuk, a III. kerületi betéti társaság nevével megegyező webworx.hu domaint a bt. 1998-as indulását követően a CovySoftnál, tehát a macromedia.hu eladójánál regisztrálta. A két cég között tehát már korábban is jó üzleti kapcsolat lehetett.

(A Webworx nevéhez nagyon hasonló nevű MediaworX hírügynökség ügyvezetője - elkerülendő a félreérteséket - arról kívánja tájékoztatni kedves olvasóinkat, hogy cégének semmilyen kapcsolata sincs a macromedia.hu domaint megvásárló Webworx Bt.-vel, így a két cég között üzleti vagy egyéb kapcsolódások nincsenek. A cégvezető fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a két cég fő tevékenysége egészen más, és a MediaworX teljes mértékben független a hasonló nevű Webworx cégtől.)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36