A Palm lecseréli a hibás PDA adatkábeleket

Tóth Kristóf, 2002. március 18. 11:51
A kéziszámítógépeket gyártó Palm Inc. a hétvégén bejelentette, hogy a társaság lecseréli a régebbi m500 és m505 PDA-k hibás adatkábeleit, amelyek adatszinkronizáláskor problémákat okoznak a felhasználóknak.
A szinkronizálási problémák röviddel azután felmerültek, hogy az első m500, illetve m505 PDA-k tavaly tavasszal piacra kerültek. A Palm tavaly nyáron csendben elkezdte lecserélni a problémát okozó kábeleket, és egy áttervezett modellt kezdett szállítani a PDA-kkal. A társaság azonban csak tavaly novemberben ismerte el, hogy a kábelek valóban hibásak voltak.

A Palm Inc. szerint az adatszinkronizálási probléma olyankor fordul elő, amikor a felhasználóról nagyobb mértékű statikus elektromosság kerül az eszközre, összezavarva a kéziszámítógépet a PC-vel összekötő szoftver működését. "Ez egy elektrosztatikus kisülési probléma" - mondta Marlene Somsak, a Palm egyik szóvivőnője hozzátéve, hogy a hiba jellegéből adódóan elsősorban szárazabb környezeti viszonyok között kerül elő gyakrabban.

A Palm most ingyenesen lecseréli az összes problémás m500, illetve m505 adatkábelt. Somsak elmondása szerint tavaly november óta már az összes készülék új, hibátlan kábellel került forgalomba. Az új kábelek ismertetőjele egy fekete matrica a kábel alján, amely egy "E" betűt tartalmaz.

A szóvivőnő szerint nincsenek pontos adatok arról, mennyibe kerül a kábelek cseréje a Palmnak, de semmiképpen nem lesz jelentős a társaság bevételeihez mérten. Bár a gyártó tavaly nyár óta garanciálisan kicserélte a felhasználók által visszavitt kábeleket, a problémák tovább folytatódtak.

A Palm regisztrált felhasználóit e-mailben is értesíti a kábelek cseréjéről. Somsak szerint egyébként a kábelek visszahívására azért kellett ennyit várni, mert a társaság nem rendelkezett elegendő új kábellel.

Kulcsszavak: pda +fohir Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50