A szabadalmi hivatal elutasította a V-fon védjegy-kérelmet

MTI Sajtóadatbank, 2002. március 21. 13:54
A Magyar Szabadalmi Hivatal (MSZH) elutasította a Vivendi Telecom Hungary Rt. V-fon márkanévre vonatkozó védjegy-kérelmét, ezzel helyt adott a VRAM Távközlési Rt. (Vodafone) jogorvoslati kérelmének.
A szabadalmi hivatal határozatát kedden hozta meg, erről a Vodafone szerdán tájékoztatott. A határozat ellen a Vivendinek jogorvoslatra van lehetősége. A Vodafone tavaly áprilisban kezdeményezett eljárást amiatt, hogy a vezetékes távbeszélő szolgáltatásban érdekelt Vivendi a lakossági üzletágat V-fon néven hirdette, amely a Vodafone szerint összetéveszthető márkanevével, mert ahhoz "megtévesztésig hasonló".

A mobilszolgáltató álláspontja szerint a fogyasztók tudatos félrevezetéséről volt szó, ugyanis a V-fon cégnév meghirdetése a köztudatban a Vodafone nevet idézi fel. A telefontársaságot számos fogyasztói bejelentés, panasz és reklamáció érte elsősorban a vezetékes szolgáltatások hiányosságai miatt, amely köztudottan nem profilja - közölte a Vodafone.

A Vodafone illetékesei úgy vélik, hogy a legrövidebb határidőn belül célszerű lenn megoldani a névhasználatból fakadó félreértést, ugyanis a fogyasztók megtévesztése és félrevezetése egyik fél érdekeit sem szolgálja.

A Vodafone közleménye szerint előfordultak olyan esetek is, hogy a Vivendinek járó befizetéseket az ügyfelek a Vodafone számlájára fizetik be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14