GTS-Datanet: új jövő felé

Kovács Attila, 2002. március 21. 19:04
Március 21-én sajtótájékoztatón jelentette be a GTS-Datanet vezérigazgatója, hogy a KPNQwest vezető páneurópai adatkommunikációs és hosting szolgáltatásokat nyújtó vállalat három napja sikeresen befejezte a GTS Közép-Európa megvásárlását.
A tranzakció részvényvásárlási megállapodással jött létre. Ennek részeként a KPNQwest mintegy 211 millió euró értékű, 10% kamatozású, 2012-ben lejáró kötvényt bocsátott ki a korábbi GTS-kötvénytulajdonosok részére, és átvállalta a GTS 435 millió euró értékű banki tartozásait és lízingkötelezettségeit.

A GTS-Datanetről szólva Szatmári Géza elmondta, hogy a cég dinamikusan fejlődik, külső adóssága nincs, idén Kelet-Magyarországon folytatódik és a romám, illetve szerb határig elér a Dunántúlon már működő üvegszálas hálózat. A cég itteni hangszolgáltatása elindításához minden készen áll, legutóbb Budaörsön működésbe állt az ehhez szükséges Siemens típusú központ. Az idei fő hangsúlyok: üzleti kommunikáció, hangszolgáltatás (év végétől) és kisebb mértékben az internetszolgáltatás fejlesztése. Ma a GTS Magyarországon a második legnagyobb ADSL-szolgáltató, és ugyanez érvényes az internetszolgáltatásra is - hangoztatta a vezérigazgató.

A 2001-ben 7,6 milliárd árbevételt realizált GTS-Datanet ma 25 ezer internethasználóval rendelkezik, közülük 20 ezer ún. dial-up ügyfél, 3 ezer ADSL- és 2 ezer bérelt vonali ügyfél. Nemsokára elindul Budapesten a GTS 3,5 GHz-es hálózata, amivel egyrészt a hang-összeköttetési igényeket kívánják kielégíteni, másrészt olyan helyeken tervezik alkalmazni, ahová ADSL-szolgáltatást keresnek az ügyfelek, de az nem elérhető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38