Együttműködésről tárgyal a KPMG és az Andersen

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 25. 18:10
A KPMG és az Andersen képviselői tárgyalásokat folytatnak annak lehetőségeiről, hogy a közép-európai régióban összekapcsolják működésüket. A tárgyalások összetettsége ellenére a felek mielőbbi megállapodásra törekednek, azzal a szándékkal, hogy egyesítsék működésüket 2002 októberéig. Ebben állapodtak meg a KPMG és az Andersen régiós irodáinak vezetői pénteki, budapesti megbeszélésükön.
Bármilyen átalakulás az érintett társcégeken keresztül történhet, minden esetben szükséges a helyi partnerek, valamint a helyileg illetékes hatóságok jóváhagyása. Az átalakulás függ a további tárgyalások eredményétől, illetve, a későbbiekben, a konkrét megállapodások végrehajtásától. Az előzetes egyezség szerint a szervezet a KPMG nevet használja a jövőben, a végleges döntés előtt erről piackutatást végeznek.

"A KPMG mindvégig támogatta az Andersen önálló cégként való továbbműködését, ám az utóbbi napokban világossá vált, hogy az Andersen ügyfeleinek, munkatársainak és a pénzpiacoknak is egyaránt az az érdekük, hogy az Andersen egy másik Big Five céggel együttműködésben keresse a megoldást" - közölte Richard Ebling, a KPMG közép- és kelet-európai regionális irodájának (KPMG CEE) elnöke. "Ezért megegyeztünk, hogy az ügyfelek és a munkatársak érdekében a régióban közösen keressük az összekapcsolódás legmegfelelőbb formáját. Az előttünk álló tárgyalások rendkívül összetettek, rengeteg munka vár még ránk, amíg megállapodás születhet, és megkapjuk a szükséges hatósági és jogi jóváhagyásokat."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36