KPMG kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: KPMG

Péterfalvi: jövőre mindenki tervezzen nagyobb informatikai költést

Haladéktalanul meg kell kezdeniük a felkészülést az egy év múlva hatályba lépő Európai Adatvédelmi Rendeletben (GDPR) foglaltak betartására a magyar vállalatoknak. Az új szemléletű szabályozás ugyanis számos terhet ró az adatkezelőkre és -feldolgozókra, illetve a bírságolási tételek is rendkívüli módon megemelkedtek – mondta dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke a KPMG témában rendezett konferenciáján.

2017. május 29. 15:44

Hamarosan átláthatóvá válik az egészségügy

Megkezdődött az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) feltöltése személyes adatainkkal. „Ezzel véget érhet az a gyakorlat, hogy a beteg viszi magával a leleteket egyik orvostól a másikig, ha nem akarja, hogy a kezelőorvos hiányos információk alapján döntsön a gyógykezeléséről. A rendszer révén olyan transzparencia valósul meg, ami a beteg, az orvosok és az ellátórendszer irányítóinak egyaránt előnyére válik” – mondja Tóth Mónika, a KPMG szenior menedzsere.

2017. április 18. 14:26

Jön az EU új adatvédelmi rendelete: sokba fájhat

Alig több, mint egy év múlva lép hatályba az Európai Unió egységes adatvédelmi rendelete, amely a mainál sokkal szigorúbb szabályokat ró az adatkezelőkre, ráadásul komoly szankciókhoz is köti a betartásukat. Bár a magyar szabályozás szigorúnak számít, a hazai vállalatok sincsenek felkészülve az új előírásokra és a kemény bírságra.

2017. április 10. 10:47

MikulásGyári önkéntes munka és adományozás a KPMG-nél

A Karácsonyt megelőző 3 hét során 40 nagy doboznyi, körülbelül 700.000 forintnak megfelelő adományt gyűjtöttek össze a KPMG munkavállalói rászoruló családok számára.

Kulcsszavak: KPMG adomány karácsony
2017. január 4. 07:48

Dilettantizmus ellen nincs orvosság

Egy magányos hekker az amerikai Nemzetbiztonsági Minisztérium (Department of Home Security) kilencezer alkalmazottjának adatait szerezte meg a Super Bowl alatt, miután meghekkelt egy e-mail fiókot, aztán új felhasználóként kért és kapott hozzáférést a rendszerhez. „A világ legjobb eszközei sem védenek meg, ha az alkalmazottak dilettánsak” – mondja Sallai György, a KPMG információbiztonsági szakértője.

2016. február 11. 12:53

Felmérés készül a magyarországi telefonos ügyfélszolgálati piacról

Ez az első magyarországi átfogó kutatás a call center iparágról, célja, hogy képet adjon a szektor méretéről, üzleti trendjeiről, technikai felszereltségéről, humánerőforrás hátteréről.

Kulcsszavak: felmérés call center KPMG
2014. november 14. 14:23

Kelet-Közép-Európa digitális utakon

A földfelszíni műsorszórás digitális átállásának köszönhetően robbanásszerűen megnő az ingyenesen elérhető csatornák száma egész Kelet-Közép-Európában, melyek ráadásul még a legkisebb falvakban is kristálytiszta minőségben jutnak el a lakosokhoz.

2010. augusztus 15. 14:35

CIO-k szerepe a válságban

A válságra reagálva a költségcsökkentési igény a vállalatok szinte minden részlegére kiterjed, de korántsem egyenlő arányban. Székely Zoltán, a KPMG IT-tanácsadási területének partnere szerint az IT-vezetők többsége arra panaszkodik a válságban, hogy a folyamatból aránytalanul nagy a rájuk háruló hányad. Ez azonban visszaüthet, hiszen az esetleges meggondolatlan lépések nemcsak az üzleti eredményeket ronthatják, de árthatnak az ügyfélkapcsolatoknak is.

Kulcsszavak: KPMG CIO trend
2009. május 24. 09:01

A KPMG a "Legjobb nagyvállalati munkahely"

A KPMG Nagy-Britanniában ismét elnyerte a The Sunday Times "Legjobb nagyvállalati munkahely" díját. A könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó társaság az ötezer alkalmazott feletti cégek versenyében diadalmaskodott. A cég 2006 után immár második alkalommal végzett az élen, és negyedik éve szerepel a top háromban.

Kulcsszavak: KPMG KPMG-hu +céginfo
2008. március 13. 13:20

Az outsourcing harmadik generációja is felnőtté vált

A tudásfolyamat-kiszervezés „nagykorú lett”, csak a pénzügyi szektorban 5 milliárd dollár értékű bevétel várható 2010-re, áll a KPMG felmérésében. Az előrejelzés azt mutatja, hogy a tudáskiszervezésre, - mely a kiszervezés harmadik generációjának nevezhető - manapság úgy tekintenek, mint fő irányvonalra. „A KPO-tevékenység végzésére Közép- és Kelet-Európa szintén nagy eséllyel pályázik” – véli Mark Bownas, a KPMG európai, közép-keleti és afrikai régiójának Kiszervezési (Sourcing) tanácsadás üzletágának vezetője.

Kulcsszavak: outsourcing KPMG KPMG-hu
2008. február 29. 10:14

Globális felmérés - hazai felhanggal

A tevékenységkihelyezés „örökzöld” téma. Mind nagyobb teret nyernek a gazdaságban a szolgáltatások, amelyek említett formájának a ma kiváltképp divatos gazdaságosság, hatékonyság, takarékosság hívószavak jól megágyaznak. Művelői mára „vérszemet” kaptak, s a szükséges, de nem értéktermelő tevékenységek mellett egyre szélesebb körre, helyenként már a vállalatok core businessét érintő folyamatokra is kiterjesztik szolgáltatásaikat.

Kulcsszavak: KPMG
2007. december 11. 20:12

Rekord árbevétel és növekedés a KPMG-nél

A szeptemberben zárult pénzügyi évben 33 százalékos bővüléssel 14,01 milliárd forintos rekord árbevételt ért el a KPMG Magyarországon, és mindössze négy év alatt megduplázta árbevételét.

Kulcsszavak: KPMG-hu +céginfo KPMG
2007. november 21. 14:22

Klaszter - új divatszó vagy valódi értékteremtő?

A KPMG-BME Akadémia szervezésében, 2007. november 23-án rendezendő konferencia a klaszterek témakörét járja körül részletesen.

Kulcsszavak: konferencia KPMG
2007. november 9. 12:09

A vállalati csaló profilja

A vállalati csalások legtöbbjét a cégvezetés tagjai követik el – a tipikus csaló 36 és 55 év közötti férfi, aki már több mint hat éve a cégnél dolgozik, kivívta a felső vezetők bizalmát, és maga is vezető pozícióban van – derül ki a KPMG “A vállalati csaló profilja - 2007” című nemzetközi tanulmányából.

Kulcsszavak: trend hacker CIO KPMG security
2007. május 13. 10:15

KPMG: rekordárbevétel Magyarországon

A szeptemberben zárult pénzügyi évben 10,6 milliárd forintos rekord árbevételt ért el a KPMG Magyarországon. A szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG helyi tagvállalata jelentős bővülést ért el minden szolgáltatási ágban – két számjegyű növekedést könyvelhetett el mind a könyvvizsgálat, az adótanácsadás és az üzleti tanácsadás területén.

Kulcsszavak: BME KPMG
2006. november 22. 13:22

Ötéves a KPMG-BME Akadémia

A rugalmas kínálatnak, a főként magyar nyelvű kurzusoknak és a kiváló előadóknak köszönhetően az öt éve működő KPMG-BME Akadémia mára a speciális ismereteket kínáló üzleti iskolák piacának meghatározó, ismert és elismert szereplőjévé vált. Összesen több mint ötezer-ötszázan vettek részt az eddigi képzéseken, míg az árbevétel az elmúlt tanévben 200 millió forint volt – hangzott el a KPMG és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közös üzleti iskolájának évnyitó rendezvényén.

Kulcsszavak: BME KPMG
2006. október 12. 13:11

Tudásmenedzsment (TM) a hazai vállalatoknál

A magyarországi cégek több mint háromnegyede a tudást stratégiai eszköznek tekinti, ám csak mintegy harmaduk rendelkezik ténylegesen átfogó tudásmenedzsment-stratégiával.

2006. június 29. 14:02

Az informatikai fejlesztések nem hozzák a remélt hasznot

Az informatikai projektek várt hasznának több mint negyede elvész, elsősorban azért, mert a cégek nem menedzselik megfelelően a projekteket azok teljes életciklusán keresztül - ez derül ki a KPMG nemzetközi felméréséből. Bár a jelentésben nem vizsgáltak hazai projekteket, Székely Zoltán, a magyarországi KPMG informatikai tanácsadással foglalkozó partnere szerint a főbb megállapítások - a várt haszon elmaradása, nem kellően hatékony projektmenedzsment - jellemzőek nálunk is.

Kulcsszavak: KPMG-hu KPMG
2005. december 14. 12:14

A magyarországi KPMG 19%-kal növelte bevételeit

Jelentősen növelte bevételeit a szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG a szeptemberben zárult pénzügyi évben. A KPMG Magyarországon  19%-kal, míg a közép-kelet-európai régióban 23%-kal növelte bevételeit, a KPMG tagvállalatainak összesített bevétele pedig 16 %-kal volt több, mint egy évvel korábban.

Kulcsszavak: +céginfo KPMG-hu KPMG
2005. október 25. 18:09

Vezető- és értékesítésfejlesztési képzések a KPMG-BME Akadémián

A most induló tanévében az eddigi sikeres, főként pénzügyi képzések mellett, kiemelt szerepet kapnak a vezetőképzéssel és az értékesítésfejlesztéssel foglalkozó kurzusok – hangzott el a KPMG-BME Akadémia évnyitóján.

Kulcsszavak: CIO oktatás BME KPMG
2005. október 11. 15:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Együttműködés a biztonságos jövőért

Partnerségi megállapodást kötött a Fujitsuval a hazai BioSec Group Kft., amely biometrikus technológiára fejleszt megoldásokat. Az együttműködés célja a biztonságtechnikai megoldások új generációjának bevezetése az EMEIA térségben. A megállapodás középpontjában a BioSec tenyérvéna-mintázat alapú biztonsági megoldásai állnak, többek között a BioSec beléptetési-, IT biztonsági- és stadionbiztonsági megoldásai, melyek a Fujitsu termékportfóliójában is elérhetőek lesznek hamarosan.

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

Hazai szoftvercég került a világ egyik legrangosabb HR versenyének shortlistjére. Az Investors in People Awards több kategóriában keresi a legjobb szervezeteket, ahol díjesélyesként először jelölt egy magyar cég, az SAP Hungary Kft.

2017. augusztus 4. 13:40
cloudappsportal.com