Változások az Ericsson Magyarország vezetésében

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. március 28. 19:11
Az Ericsson Magyarország 2002. május 1-jétől új vezetési struktúrával folytatja munkáját: Fodor István, a cég eddigi vezetője az Ericsson Magyarország Igazgatótanácsának elnöki posztját tölti be. A vállalat vezérigazgatói székét Staffan Pehrson, a jelenlegi vezérigazgató-helyettes foglalja el.
Fodor Istvánt 1990-ben arra kérte fel az Ericsson, hogy hozza létre magyarországi leányvállalatát. Az akkor induló cég elnyerte a Matáv két rendszerválasztó tenderét. Az Ericsson Magyarország mára a hazai informatikai ágazat meghatározó szereplője lett. Fodor István vezetése alatt az Ericsson Magyarország az elsők között nyerte el a Nemzeti Minőségi Díjat, az Üzleti Etikai és a Kármán Tódor díjakat. Személyes munkásságát Gábor Dénes-díjjal, az Év menedzsere díjjal, Széchenyi-díjjal és Páratlan ember a jövőnkért díjjal ismerték el.

„...2002. május 1-jétől az Ericsson Magyarország vezérigazgatói posztját, a jelenlegi vezérigazgató-helyettes Staffan Pehrson tölti be. Staffan Pehrson több mint tíz éve dolgozik a telekommunikációban, annak szinte minden területét végigjárva. Tudásával, elhivatottságával lendületet, dinamizmust hoz a cég életébe” – nyilatkozta Fodor István.

Változás lesz a cég marketingszervezetében is. 2002. május 1-jétől Monszpart Zsolt lesz az Ericsson Magyarország egyik vezérigazgató-helyettese, aki tevékenységét az eladások egy részére fogja koncentrálni. Monszpart Zsolt már korábban – 1993 és 1996 között – dolgozott az Ericsson Magyarországnál. Az egyik magyarországi elektronikai vállalat vezérigazgatói székét cseréli fel az Ericsson Magyarország eladásokért felelős vezérigazgató-helyettesei posztjára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50