Az Ericsson újra Magyarország mellett döntött

Kovács Attila, 2004. július 6. 14:37
Staffan Pehrson, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója a cég július 6-án Budapesten tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a cég kiterjeszti fejlett technológiákkal foglalkozó budapesti szolgáltató központjának tevékenységét és szintén a magyar fővárosban szélesebb körű feladatokkal és a jelenleginél háromszor nagyobb létszámú személyzettel létrehozza az Ericsson Advanced Service Centert.
Azt is bejelentette, hogy a világot is kiszolgáló új központot Pehrson irányítása alatt, július 15-től egy fiatal finn szakember fogja vezetni. A 30-ról 100 fő fölé bővülő központ tevékenységi elemei: a legfejlettebb mobil és vezetékes szolgáltatási egységek bővítése; a szoftver tevékenység erősítése (2,5G, 3G); a mobilhálózat-tervezés további erősítése; hálózatoptimalizálási feladatok elvégzése; rendszerintegráció (e téren alkalmazásfejlesztés is lehetséges). Pehrson kiemelte, hogy azért esett Magyarországra a választás, mert a cég elégedett az itteni hatékonysággal, hozzáértéssel, minőséggel és - ezt már Fodor István elnök tette hozzá - a szakemberek ambíciójával.

A tájékoztatón jelen volt Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter, aki olyan stratégiai partnernek nevezte az Ericssont, amelynek tevékenysége az innováció terén valósul meg, és amely hosszú távú jelenlétben gondolkodik. Szerinte a beruházás, tevékenységbővülés erősíti Magyarország regionális szerepét.

Fodor István, az Ericsson Magyarország elnöke hangsúlyozta, minden ilyen jellegű akcióra nagy szüksége van térségünknek, illetve nem véletlen, hogy például az EDGE technológia alkalmazása során éppen nálunk érték el a legnagyobb adatletöltési sebességet a világon.

További hír: Fodor Istvánt az EU brüsszeli kutatási nemzetközi tanácsadó testületébe választották.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50