Graphisoft - 2-3 év múlva kétszámjegyű növekedés

MTI Sajtóadatbank, 2002. április 8. 08:04
Két-három éven belül a Graphisoft újra elérheti a kétszámjegyű növekedést - közölte Ray Small, a társaság vezérigazgatója. Bojár Gábor, a társaság elnöke szerint az idén a tavalyival megegyező árbevételre számítanak, s várhatóan minimális profitot ér el a Graphisoft.
A március második hetében kinevezett új vezérigazgató pénteki budapesti sajtótájékoztatójukon közölte: az iparág egészében továbbra sem várható számottevő fellendülés, s ez a következő két-három évben is jellemző marad. Hozzátette: ez azonban nem jelent korlátot a Graphisoft számára, mert a cég termékei előtt továbbra is nagy lehetőségek vannak a piacon.

Ray Small kifejtette: az egyik fő feladata az, hogy a cég ne csak a kutatás-fejlesztésre fordítson nagy energiákat, hanem a kereskedelemre és a forgalmazásra is, s ezt marketingeszközökkel is támogatják majd.

A vezérigazgató közölte: az elmúlt időszakban tett utazásai során azt tapasztalta, hogy a potenciális vevők meggyőzhetők arról, miszerint a Graphisoft termékei jobban szolgálják üzleti érdekeiket mint a konkurenciáé. Bojár Gábor elmondta, hogy a most húszéves Graphisoft egy garázscégből az egész világon működő, háromszáz embert foglalkoztató, 30 millió euró körüli bevételű vállalattá vált. Hozzátette: büszkék lehetünk arra, mennyi mindent megtanultunk anélkül, hogy tanáraink lettek volna.

A vezérigazgató-váltással kapcsolatban kifejtette: ahogyan vezérigazgatóként ő irányította a vállalatot, az ebben a méretben már nem volt optimális. Elmondta: nem helyes, hogy aki kitalálja, mit csináljon egy cég, az kontrollálja is, jól hatják-e végre az elképzelést. Bojár Gábor szerint a Graphisoft operatív vezetője objektív és hidegfejű kontrollt hajt végre annak érdekében, hogy a cég elkerülhesse a rossz döntéseket.

Az elnök közölte, hogy három-négy éve folyt az előkészítése a vezérigazgatói és elnöki poszt szétválasztásának. Hozzátette: a Graphisoft elért egy olyan szintet, amikor nagy szüksége lett egy értékes, nemzetközi tapasztalatokkal bíró operatív vezetőre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50