A játék a legsikeresebb alkalmazás 3G környezetben

Kollár Csaba, 2002. április 14. 20:09
Egy, a közelmúltban lezajlott felmérésről készített jelentés szerint a harmadik generációs vezeték nélküli ipar jövője attól függ, hogy mennyire lesznek sikeresek a kis létszámú alkalmazásfejlesztő cégek.
A “The Savior of 3G” (a 3G megmentője) nevet viselő tanulmányt a svéd Mobile Metrix készítette, s eredménye a telekommunikációs cégnél, a BWCS-nél jelent meg. E szerint jelenleg az alkalmazások többsége nem népszerű alkalmazás 3G környezetben, mivel a fejlesztők többsége még mindig a 2G szisztéma szerinti fejlesztéseken munkálkodik.

Ross Parsons, a BWCS szakértője a felmérésről szóló tanulmánnyal kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy “elérkezett az idő, hogy a hálózatokat olyan irányban fejlesszük, hogy az már nem a megszokott hang- és szöveges szolgáltatásokra épüljön. A jövő 3G-szolgáltatásai csak akkor lesznek népszerűek, ha multimédia-tartalommal jelennek meg. A felmérés igazolja, hogy jelenleg a legesélyesebb 3G alkalmazások a mobiljátékok lesznek, igaz, hogy akik az m-játékokkal játszanak, azok fiatalok, és az összes felhasználónak mindössze 10%-át teszik ki.”

A felmérésben több mint 3000 cég vett részt, melyek 3G hálózatokra terveznek különböző alkalmazásokat. A megkérdezettek jelentős része 1-2 személyes kis cég, ugyanakkor a legnagyobbak is képviseltették magukat. A kutatási jelentés szerint a kisebb cégek gyorsabban képesek reagálni a piaci kihívásokra, és hamarabb tudnak ezáltal népszerű alkalmazásokkal megjelenni.

Kulcsszavak: mobilszolg +fohir játék UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36