Az apró részletekre is nagy figyelmet fordít

X-Byte

, 2002. április 22. 07:16
Kevés vállalkozás mondhatja el magáról, hogy nemsokára "nagykorúvá" válik. Az X-Byte 1985-ös indulása óta számtalan céget alapítottak, de igen kevés azoknak a száma, amelyek változatlan névvel és tevékenységi körrel meg is maradtak a hazai piacon.
A számítógéphálózat-építő társaság nemcsak versenyben maradt, de évről évre árbevételét is növelte, még akkor is, amikor már a gazdasági növekedés lassulásáról kezdtek beszélni a szakemberek. Az X-Byte stabilan tartja pozícióját az informatikai piacon, amit ügyfélközpontú stratégiájának tökéletesítésével szeretne fokozni. A folyamatos piaci igényekhez való alkalmazkodás, a gyorsabb információáramlás és a felmerülő nehézségek hatékonyabb megoldása érdekében átszervezést hajtottak végre, ami remélhetőleg az ügyfelek még nagyobb elégedettségét fogja szolgálni. Ugyanilyen megfontolásból a pénzügyi teljesítéseken is könnyítettek a különböző fizetési konstrukciók kidolgozásával. Az ajánlatadás folyamatában figyelembe veszik a megrendelő pénzügyi lehetőségeit, és annak megfelelően akár halasztott fizetési határidőt, részletfizetési kedvezményt vagy bérleti konstrukciót kínálnak.

Az ügyfelek egyedi igényeinek maximálisan megfelelni nem könnyű feladat, de az X-Byte-nak ez sem okoz gondot. A XV. kerületi polgármesteri hivatalban ugyan klasszikus strukturált hálózat (Cat 5) került kiépítésre, de a kivitelezés során fokozott figyelmet kellett fordítani a nyomvonal kialakítására, hiszen az olyan, reprezentációs célokat szolgáló helyiségekben, mint például a házasságkötő terem és a tanácsterem, nem kívánatos a vastag kábelcsatornák látványa. Az épületekben lévő alrendezőket optikai kábelek és telefontrunkkábelek kötik össze a főrendezővel. A megrendelőnek az a kívánsága, miszerint a hivatal ügyfélfogadási rendjéhez kell igazítani a kivitelezés ütemezését, sem jelentette akadályát a rövid határidőre való elkészülésnek.

A MatávCommal együttműködve készítették el az Árkád Üzletközpont telekommunikációs hálózatát, amely a 180 üzletben elvégzendő munka összehangolásában és szervezésében jelentett nagy kihívást. 180 helyre 180-féleképpen több mint 500 végpontot kellett kiépíteni, amelyek kiszolgálására az épület mérete miatt 24 központ elhelyezésére volt szükség. Az üzletközpont a XXI. századi igényeknek megfelelően készült, így a központok elrejtése külön műszaki egyeztetéseket és megoldásokat igényelt. A kiépített rendszer nagy mobilitást biztosít a szolgáltatásban részt vevők számára, és biztosítja az épület hosszú távú műszaki fejlesztésének lehetőségét is.

Az X-Byte emblémájával ellátott fali csatlakozóaljzatok az ország valamennyi területén - a multinacionális cégektől (pl. Microsoft, Matáv Infopark) a kisvállalkozásokig, az államigazgatástól (pl. FVM) a nonprofit szféráig (pl. Közlekedési Múzeum) - megtalálhatók.

Kulcsszavak: hálózat X-Byte

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14