Sokszínű paletta

LAN Kft.

, 2002. április 22. 07:09
A LAN Számítástechnikai és Szolgáltató Kft. 1991 decemberében alakult, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás - a tulajdonosok egyúttal a cég alkalmazottai is. Főbb tevékenységi területei: a lokális és nagy távolságú számítástechnikai hálózatok komplex kivitelezése a felméréstől a tervezésen, árajánlat-készítésen keresztül az informatikai és távközlési hálózatok szereléséig. A cégpalettán szerepel a hálózati anyagok, eszközök forgalmazása, üzembe helyezése, installálása, a tevékenységi körbe tartozik a hálózatszerelési anyagok gyártása is, de ma már bevételeik egyre nagyobb része származik a komplett hálózati rendszerek kulcsrakész kivitelezéséből, felügyeletéből és karbantartásából.
Míg az első években a koaxiális hálózatok kiépítése és anyagforgalmazása volt a legnagyobb mértékű, addig az 1995-ös és 1996-os évben már a csavart érpáras (árnyékolt és árnyékolatlan), valamint az optikai hálózatok foglalták el a vezető helyet. A mind igényesebb és nagyobb volumenű hálózatok kiépítése jelentős mértékű forgalom- és vevőkör-növekedést eredményezett.

A jelenleg 36 fős LAN Kft. munkatársai a magas szintű szolgáltatási színvonal megtartása és tökéletesítése érdekében rendszeres hazai és külföldi oktatásban részesülnek.

A társaság jelentős szerepet játszott a strukturált kábelezési rendszerek magyarországi elterjedésében. A piaci igények és lehetőségek folyamatos figyelésének köszönhetően hazánkban az elsők között kezdhették meg a strukturált (adatot, hangot és képet együttesen továbbító) rendszerek kiépítését, valamint az ilyen rendszerekhez szükséges anyagok forgalmazását. A szabvány megjelenése előtt, 1998-ban kezdték meg a Cat 6-os szintű kábelezések kivitelezését, és a következő esztendő közepén szerezték meg az ISO 9001-es minőségügyi tanúsítványt.

A jelenlegi piaci helyzet kívánalmainak megfelelően gyakran multinacionális cégek alvállalkozójaként találkozunk a LAN nevével. Szolgáltatásaik színvonalának ilyen formában történő elismeréseként az elmúlt években szoros együttműködési kapcsolatot alakítottak ki az Alcatellel, a Bull-lal, valamint a Multicon Kft.-vel.

Kulcsszavak: LAN hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38