Minősített gyártó, kizárólagos nagykereskedő

Fibex Kft.

, 2002. április 22. 07:08
A Fibex Kft. 1993-ban alakult, váci székhellyel, de jogelődje révén már 1990 óta jelen van a magyar piacon. A cég két telephellyel rendelkezik: Budapesten működik az ügyfélszolgálati iroda, a disztribúciós és a telekommunikációs üzletág, Vácon pedig a projektüzletág található, és ott tevékenykedik a professzionális patchkábeleket gyártó üzem is.
Partnerei a legfontosabb telekommunikációs szolgáltatók, rendszerintegrátorok és helyi CATV-szolgáltatók, vásárlói között tudhatja az ország legjelentősebb hálózatépítő és kivitelező cégeit.

A társaság alapításkor megfogalmazott célja, hogy a forgalmazott termékeket a legkedvezőbb áron szerezze be, és azokat raktárról vagy rövid határidőn belül, versenyképes áron szállítsa ügyfelei részére. Továbbá a cégfilozófia része, hogy kizárólag elsőrangú termékeket forgalmazzon, és nagy figyelmet fordítson a kiszolgálás minőségére is - 2000 óta ISO 9002-es minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik.

A cég fő tevékenysége az informatikai és távközlési hálózatok építéséhez használt legkorszerűbb kábelezési anyagok - optikai, réz- és egyéb speciális kábelek, valamint kiegészítő szerelvények - nagykereskedelme, továbbá összekötő kábelek (patch) gyártása és forgalmazása.

A Fibex Kft. mindig ügyelt arra, hogy termékei és az azokból épített rendszerek nemcsak a jelen, hanem a jövő követelményeinek is megfeleljenek, ezért folyamatosan lépést tart a jelenlegi és jövőbeni TIA/ISO/IEC kábelezési szabványokkal, hiszen a strukturált kábelezési rendszerek egyik legfontosabb tényezője a szabványosság, ami garantálhatja a hosszú élettartamot.

Termékválasztékában az elmúlt év során megjelentek az optikai és sodrott érpáras hálózatok aktív eszközei (switchek, hubok, médiakonverterek stb.) és a különböző hálózatok mérőműszerei is. A folyamatosan bővülő raktárkészlet biztos hátteret nyújt partnerei gyors kiszolgálásához, az egyre szélesedő vevőigények mind teljesebb körű kielégítéséhez. A Fibex széles, minden igényt kielégítő termékválasztékkal rendelkezik.

A vállalatvezetés mindig törekedett arra, hogy a cég olyan, a magyar piacon is ismert és elfogadott multinacionális cégekkel kössön disztribúciós szerződést, amelyek a maguk területén magas szintű technológiát képviselnek, elsőrangú technikai támogatást nyújtanak, és termékkategóriájukban vezető szerepet töltenek be a világpiacon. A gyártók között szerepel a világ több vezető kábel- és szerelvénygyártója. Szállítóik - ismerve a cég múltját és terveit - számos termék esetében kizárólagos magyarországi forgalmazási joggal ruházták fel a Fibexet.

Mérésre született...

A fizikai szintű kábelteszterek elengedhetetlen eszközei a strukturált kábelhálózatok telepítésének és fenntartásának. A Fluke Networks különböző feladatokra specializált kábelteszterek széles skáláját kínálja.

Az OmniScanner2 olyan vezető kábelvizsgáló, amely a piacon egyedülálló módon képes 300 MHz-es határig Cat 5E/6/7 hálózatok mérésére. Különlegesen széles, dinamikus 100 dB-es skálája és a 300 MHz-ig terjedő sávszélesség-támogatása biztosítja, hogy igazodjon a jelenlegi és jövőbeni TIA/ISO/IEC kábelezési szabványokhoz.

Lehetőséget nyújt a kábelhálózat feltérképezésére, hossz, csillapítás, NEXT, PSNEXT, ACR, PSACR, PSELFEXT és ellenállás mérésére. Cserélhető, újratölthető akkumulátort, a mezők frissítéséhez flash ROM-ot tartalmaz, és 10 000 AutoTest tárolására is alkalmas a MultiMedia kártya segítségével.

Az OmniScanner2 optikai feltétje az OmniFiber adapter, amely a műszert az egy- és többmódusú üvegszálas kábelek minősítő eszközévé teszi. Az OmniFiber adapter segítségével az OmniScanner2 képes duplex szálak mindkét irányú tesztelésére. A kiegészítő Scanlink szoftver már eddig is lehetővé tette, hogy a felhasználók megtekintsék, mentsék, kinyomtassák az eredményeket, több szkenner mérésadatait egyetlen állományba vonják össze, és testre szabott kimutatásokat készítsenek. A mostani verzió újdonsága, hogy a felhasználók üvegszálas kábelek vizsgálati eredményeit is megtekinthetik, kinyomtathatják, exportálhatják, és bármely elterjedt adatbázis-kezelőbe könnyen letölthetik.

A Fluke Networks az OmniScanner2 műszerre 2 év garanciát biztosít, amennyiben az ügyfél regisztrálja magát.

**

A Fibex Kft. termékportfóliója és főbb beszállítói

Passzív eszközök

Rézkábelek és hálózatépítő anyagok, Cat 5e/6/7 hálózatok kábelezési anyagai, UTP, FTP, STP, S/FTP kábelek, moduláris fali és padlódobozok, energiaoszlopok, csatornák.

Optikai kábelek és szerelési anyagok, SM/MM optikai kábelek belső és külső alkalmazáshoz, különböző szálstruktúrában SM/MM konfekcionált optikai patch és pig-tail kábelek.

Optikai összekötő- és elosztódobozok, kül- és beltéri kötőszerelvények, rendezők.Műszerszekrények, rendezők.

Aktív eszközök

Hálózati mérőműszerek és kiegészítőik. Switchek (VDSL). Médiakonverterek, modemek, transceiverek. Fiber Driver-megoldások, WDM/CWDM/DWDM technológia. Nagy sebességű, lézeres optikai átvitel.

Beszállítók

Brand-Rex, Corning Cable Systems, Moller (Felten & Guillaume), FLUKE Networks, PMD AG, AMP Inc (Tyco), 3M, CimaBox, Pandatel, Optical Access, Allied Telesyn, Thorsman, Kopos Kolin.

Kulcsszavak: hálózat Fibex

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36