Albacomp-hálózatok

, 2002. április 22. 07:03
Az Albacomp Rt. szakemberei szerint napjaink legnagyobb kihívásai közé tartoznak a hálózati- és telekommunikációs piac történései, s az egyik vezető hálózatintegrátorként úgy igyekeznek megfelelni ezeknek a kihívásoknak, hogy rendszermérnökeiket folyamatosan képezik, mindig a legújabb hálózati technológiákat alkalmazzák, ügyfeleikkel hosszú távú kapcsolatokra törekszenek, és kommunikációs rendszereiket magas szintű szolgáltatásokkal egészítik ki.
Ezek a technológiák és szolgáltatások a helyi és nagy kiterjedésű kommunikációs hálózatok piacán a következők:

Strukturált (számítógép-, telefon-) kábelrendszerek, komplett gyengeáramú rendszerek, biztonságtechnika

Optikai hálózatok

Adat-hang integrációs és IP-telefonrendszerek

Internetes és hálózatbiztonsági megoldások (tűzfalak, betörésérzékelők, VPN-rendszerek)

Vezeték nélküli hálózatok

Hálózati operációs rendszerek

Rendszer- és hálózatfelügyeleti rendszerek

Hálózati analízis, hibafelderítés, finomhangolás

Kommunikációs hálózatok tervezése, üzemeltetése, karbantartása, oktatása

Az aktív eszközök, a menedzsment területén partnerük a Cisco Systems, a 3Com, a Micronet és a Hewlett-Packard, a kábelrendszerek terén pedig a Reichle & De-Massari Freenet, a Full Enterprise, az ABB és a BICC.

Ezzel a kínálattal a cég a világ vezető gyártóinak termékeit kínálja a hálózatépítés valamennyi területén, de saját tervezésű és gyártású Ethernet optikai eszközei (fix kiépítésű és moduláris hubok, konverterek) is évek óta népszerű termékek a hazai piacon. A Hálózati Üzletág az ISO 9001-es szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszerrel dolgozik.

Az Albacomp Rt. a felhasználók számára komplex szolgáltatást nyújtva a helyi hálózatok kialakításához szükséges csavart érpáras és optikai kábelezési munkák elvégzésére vállalkozik; rendelkezik az ehhez szükséges műszerekkel (OmniScanner, hegesztőkészülék, OTDR) és hálózati mérnökökkel.

A cég szakemberei tervezési és telepítési bizonyítványokkal rendelkeznek az alábbi kábelezési rendszerekhez:

BICC Brand-Rex Millenium SCS

Reichle & De-Massari Freenet

NEC - CDT ECS

A fenti kábelrendszerekre - felhasználói igény esetén - gyártói regisztrációval és így gyártói támogatással a hosszú távú vagy élettartam-jótállás biztosítható.

A fenti kábelrendszerek közül az Albacomp Rt. a Reichle & De-Massari cég Freenet fantázianevű termékét preferálja. A Freenet árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáros elemeket, optikai kábeleket és szerelvényeket tartalmaz, továbbá előnyös megoldásokat a telefonrendszer strukturált hálózatbeli integrálására. Az Albacomp Rt. jelentős tapasztalatokkal rendelkezik a rendszer telepítésében, nagyobb végpontszámú és gyártói regisztrációval rendelkező hálózatok szerepelnek a referenciái között.

Jelenleg Premier Partnerként forgalmaz Cisco-termékeket a hazai piacon. A Ciscóval kötött RSA98 szervizszerződés keretében rendkívül kedvező feltételekkel kínálja hálózati szervizszolgáltatásait. Hálózati mérnökei folyamatosan részt vesznek a Cisco kereskedelmi és technikai tanfolyamain. Legnagyobb, országos kiterjedésű hálózatait CCIE, CCNA, CCDA hálózati mérnökök tervezték, telepítették, illetve üzemeltetik.

A cég Silver és OEM Partnerként sok éve forgalmazza a 3Com termékeit. Saját gyártású számítógépeinek nagy részét 3Com Ethernet-adapterekkel szereli, számos LAN-hálózatban 3Com-switcheket alkalmaz.

Fejlett szervermegoldások az Albacomptól

A biztonságos internetes összeköttetési megoldásokat fejlesztő Eicon Networks és az Albacomp megállapodása értelmében ez év februárjától Magyarországon az utóbbi cég szállítja a gyártó kiemelkedő minőségű termékeit.

Az Albacomp elsősorban az Eicon Media Gateway és VPN-megoldásaira koncentrál. "A cég jelentős múltja és a lendületesen fejlődő magyar piacon való ismertsége kulcsfontosságú volt a társaság kiválasztásában" - mondta Samo Kraker, az Eicon Networks menedzsere. "Az Albacomp a hálózati rendszerek telepítésében és integrálásában szerzett tapasztalata miatt logikus választás volt az Eicon fejlett Media Gateway, Remote Access és új, Safepipe elnevezésű Virtual Private Networking (VPN - virtuális privát hálózat) megoldásainak bevezetéséhez" - tette hozzá a vezető.

Az Eiconnal kötött megállapodásával az Albacomp az "Eicon Solution Provider (ESP)" címet is kiérdemelte.

"Az Eicon hálózati eszközeinek termékskálánkba integrálásával új szintre emeltük Servercard megoldásainkat, és egyúttal lehetővé tettük partnereink számára, hogy kihasználják a VPN által nyújtott megbízható és költséghatékony megoldások lehetőségeit" - nyilatkozta az Albacomp képviselője.

LAN-referenciák:

Országos Igazságszolgáltatási

Tanács Hivatala

Alkotmánybíróság

Országos Rendőr-főkapitányság

Cora áruházak

Média Markt áruházak

Herend Porcelánmanufaktúra Rt.

Semmelweis Orvostudományi Egyetem

Pécsi Tudományegyetem

Amerikai Iskola, Nagykovácsi

**

Országos kiterjedésű WAN-referenciák:

Országos Tisztiorvosi Hivatal

Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium

Kinizsi Takarékszövetkezet

Határon Túli Magyarok Hivatala

Pannonlapok Rt.

Kulcsszavak: hálózat Albacomp

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59