Meglódultak az ADSL-bekötések

Szalay Dániel, 2002. április 29. 16:44
Újságírói szokás, hogy amíg valami nem megy, ami valami nem olyan, mint azt az illetékesek ígérik, addig a tollforgató sokszor cikkezik valamiről, ám ha valami pozitív történik, akkor a téma már nem is olyan érdekes. Az elmúlt hónapokban a Prím Online valósággal ADSL érdekvédelmi lappá változott, hisz a Matáv több hónapos késlekedéssel építette ki az aszimmetrikus előfizetői vonalakat, az előfizetőknek nem kis bosszúságot és kiadást okozva. Nos, végre megoldódni látszik a probléma.
Cikkeink nyomán a témával kiemelten foglalkozott például a közszolgálati televízió érdekvédelmi műsora, és más médiumok is beszámoltak az ügyről. Nos, mi a jó hírről is beszámolunk, örömmel jelentjük, a hosszú várakozás után egyre többen élvezhetik a gyors kapcsolatot.

Január 18-án a Prím Online "Késik az ADSL-megrendelések teljesítése - DSLAM-kapacitáshiány a Matávnál" címmel közölte első írását arról, hogy a Matáv az ADSL-vonalakat csak késve létesíti. Először februrárt, majd március végét jelentették be mint végső határidőt, bár sok helyen csak áprilisban sikerült a kapcsolatok kiépítése.

A Matáv 2001. decemberi kedvezményes nagykereskedelmi ADSL-akciója várakozáson felüli eredményt hozott - fogalmazott a cég kommunikációs igazgatósága egy nemrégiben kiadott közleményben. Egy hónapos időtartam alatt több mint 8500 megrendelés érkezett a Matávhoz a szerződött internetszolgáltató partnerektől, ami több mint tízszerese a megelőző hónapok átlagának. A cég elszámolta magát, ezért kellett sokaknak több hónapig várakoznia.

Néhány területen (az ország igen nagy részében, köztük a fővárosban is) átmeneti DSLAM-kapacitáshiány lépett fel a Matáv ADSL-hálózatában, ezért nem voltak lehetségesek a bekötések. A távközlési cég ekkor rendelte csak meg a pluszportokat, amelyek hálózatba implementálása a társaság tájékoztatása szerint 2002 első negyedévében fejeződött be. Többen azonban csak áprilisban jutottak hozzá a nagy sebességű, átalánydíjas kapcsolathoz.

"A szerződött internetszolgáltatóknak tett korábbi ígéretünket, amely szerint az akcióban megrendelt végpontokat március végéig felszereljük, néhány egyedi esettől eltekintve betartottuk. Az összeköttetések létesítése elől elhárult minden műszaki akadályozó tényező" - áll a cég közleményében.

A 2001. decemberi akciót mindenképpen sikerként könyveli el a Matáv. Igaz, hozzáteszik, az akció során szerzett valamennyi tapasztalattal együtt - lényegében tehát elismerik felelősségüket.

"Az ügyfelektől és az internetszolgáltatóktól érkezett visszajelzések, építő jellegű javaslatok megfelelő garanciát jelentenek egy esetleges későbbi, hasonló akció sikeres lebonyolítására" - jelzi a cég.

Kulcsszavak: ADSL Matáv +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55