Matáv az ADSL-terv bűvöletében

Kovács Attila, 2004. július 6. 12:55
Szász Attila, a Matáv megbízott műszaki és hálózati rendszerek vezérigazgató-helyettese a Telmondó legutóbbi (III: évf., 13. sz.) számában az ADSL további lendületes fejlődéséről nyilatkozott.
Megemlítette, hogy az előrejelzések szerint 2007-ig félmillióra, 2010-ig pedig egy millióra bővülhet a hazai gyors internet-összeköttetések száma, miközben új műszaki képességekkel vértezik fel a rendszert.

Vígné Szalontai Katalin, a Matáv Lakossági szolgáltatások üzletág értékesítési igazgatóhelyettese szerint a vállalatnak komoly kihívás az idei év végére a vezetékes szolgáltatási területen tervezett 200 ezer ADSL állomás bekapcsolása. Az elmaradás nem számottevő és erős utolsó negyedévre számítanak az értékesítés terén dolgozók. Mint mondta, a Matáv idén 16 olyan különböző internetszolgáltatóval áll nagykereskedelmi szerződéses kapcsolatban, amelyek értékesítenek ADSL vonalakat a lakossági és üzleti előfizetőknek, miközben a bekapcsolásokat továbbra is a Matáv szakemberei végzik. Ezeket a szolgáltatókat szerződéses formában úgy tették érdekeltté a Matáv-terv megvalósításában, hogy annál kedvezményesebb áron kapják tőle a vonalat, minél nagyobb részt vállalnak az ADSL vonal-értékesítésben. A Matáv továbbá a partnerszolgáltatók felé a nagykereskedelmi árak akciójával és előnyösebb szolgáltatás-kínálattal (pl. a lakosságnak is 768kbit/sec-os átviteli sebesség) is próbálja elősegíteni saját kétszázezres tervének teljesítését.
Kulcsszavak: ADSL Matáv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55