Graphisoft-közgyűlés: módosított alapszabály, új igazgatóság

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. április 30. 07:03
A 2002. április 29-én Amszterdamban megtartott éves rendes közgyűlésen a részvényesek módosították a Graphisoft alapszabályát, és új, angol-amerikai típusú igazgatóságot (Board of Directors) választottak, amely a korábbi igazgatóság (Management Board) és felügyelőbizottság (Supervisory Board) helyébe lép.
A részvényesek által elfogadott javaslat szerint az igazgatóság felelős a társaság hatékony, megfontolt és átlátható irányításáért. Az új alapszabály szerint az igazgatóság jogköre a vezérigazgató (CEO) és az ügyvezetés (Executive Committe) kinevezése. Ugyancsak az igazgatóság hagyja jóvá a társaság struktúrájának és terveinek stratégiai jellegű módosítását. Az ügyvezetés segíti a vezérigazgatót a társaság napi irányításában, valamint az igazgatóság jóváhagyási jogkörébe eső stratégiai tervek kidolgozásában és megvalósításában.

Az új igazgatóság elnökének a részvényesek Bojár Gábort, a Graphisoft alapítóját, addigi vezérigazgatóját és igazgatósági elnökét választották. Az új igazgatóság tagjai a korábbi felügyelőbizottság tagjai lettek:

Laurence Orbach (elnök-vezérigazgató, Quarto Group, London),

Esther Dyson (elnök, Edventure Holdings Inc., New York),

Victor Leventhal (ügyvezető alelnök, Dassault Systemes)

Kazumichi Shimamoto (elnök, ExecNet, Tokyo)

Az igazgatóság úgy döntött, hogy a társaság vezérigazgatójává Ray Smallt, az ügyvezetés tagjaivá pedig a vezérigazgató javaslatára a korábbi igazgatóság tagjai sorából az alábbi személyeket nevezi ki:

Hornung Péter (adminisztratív elnökhelyettes)

Bihari Sándor (pénzügyi igazgató)

Kazár Gábor (értékesítési és marketing-elnökhelyettes)

Johannes Reischböck (elnökhelyettes, a Graphisoft Deutschland GmbH ügyvezetője)

A közgyűlés - a meghirdetett napirendi pontoknak megfelelően - az alábbiakról határozott:

jóváhagyta a társaság 2001. évi konszolidált mérlegbeszámolóját és üzleti jelentését; felmentést adott a társaság igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak a 2001. évi tevékenységük végrehajtásával kapcsolatos további felelősség alól; jóváhagyta az éves beszámoló szerinti eredményfelosztást; módosította a társaság alapszabályát; megválasztotta a társaság igazgatóságának tagjait és az igazgatóság elnökét; felhatalmazta az igazgatóságot sajátrészvény-vásárlásra; felhatalmazta az igazgatóságot összesen 2 000 000 db törzsrészvény kibocsátására, előre meghatározott feltételek mellett; jóváhagyta az 1997. évi részvényopciós program (Stock Option Plan) módosítását; a Deloitte and Touche céget választotta meg a társaság könyvvizsgálójának a 2002. évre.

A közgyűlésen az összesen 10 631 674 db szavazásra jogosító részvényből 6 002 734 db szavazásra jogosító részvény tulajdonosa vett részt.

Kulcsszavak: +céginfo Graphisoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55