Graphisoft N.V. - nincs osztalék

MTI Sajtóadatbank, 2002. május 2. 10:54
A Graphisoft N.V. évi rendes közgyűlésének értelmében az építőipari szoftvereket gyártó cég az idén nem fizet osztalékot - közölte a társaság.
A közlemény szerint az április 29-én Amszterdamban megtartott éves rendes közgyűlés jóváhagyta a társaság 2001. évi konszolidált mérlegbeszámolóját és üzleti jelentését. A konszolidált beszámoló szerint a társaság 2001-ben 29,3 millió euró nettó árbevételt ért el, 2,6 millió euróval kevesebbet, mint egy évvel korábban. A Graphisoft N.V. a tavalyi évet 4 millió euró veszteséggel zárta, szemben a 2000. évi 4,2 millió euró nettó eredménnyel.

Az új igazgatóság elnökének a részvényesek Bojár Gábort, a Graphisoft alapítóját, eddigi vezérigazgatóját és igazgatósági elnökét választották. Az új igazgatóság tagjai a korábbi felügyelő bizottság tagjai lettek: Laurence Orbach, a londoni Quarto Group elnök-vezérigazgatója, Esther Dyson, a New York-i Edventure Holdings Inc. elnöke, Victor Leventhal, a Dassault Systemes ügyvezető alelnöke és Kazumichi Shimamoto, a Tokyo-i ExecNet elnöke.

A közlemény szerint az igazgatóság úgy döntött, hogy a társaság vezérigazgatójává Ray Small-t, az ügyvezetés tagjaivá pedig a vezérigazgató javaslatára a korábbi igazgatóságból az alábbi személyeket nevezte ki: Hornung Péter adminisztratív elnökhelyettest, Bihari Sándor pénzügyi igazgatót, Kazár Gábor értékesítési és marketing elnökhelyettest és Johannes Reischböck elnökhelyettest, a Graphisoft Deutschland GmbH ügyvezetőjét.

A közgyűlésen a részvényesek felhatalmazták az igazgatóságot arra, hogy 2 millió törzsrészvényt bocsásson ki a részvényopciós program keretében. Az felhatalmazás április 29-dikét követően öt évre szól, s az igazgatóság saját hatáskörben dönthet a kibocsátásról. A közgyűlés 2002-re a társaság könyvvizsgálójának a Deloitte and Touche céget választotta.

A közgyűlésen az összesen 10.631.674 szavazásra jogosító részvényből 6.002.734 részvény tulajdonosa vett részt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50