Fujitsu Siemens: Árcsökkentés és 1,4 milliárdos közbeszerzési keretmegállapodás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 2. 11:30
A Fujitsu Siemens Computers Kft. (FSC) 1,4 milliárd forint értékű keretszerződést írt alá a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatóságával UNIX-os rendszerek szállítására. Így - a januárban PC-s rendszerekre kötött hasonló értelmű megállapodással együtt - az FSC az idén összességében csaknem 3 milliárd forint értékben szállíthat informatikai eszközöket a kormányzat részére.
Poros Gábor ügyvezető igazgató egyben bejelentette: a cég a számítástechnikai cikkek vámjainak eltörlése nyomán jelentős mértékben mérsékelhette árait is. Az árcsökkenés például egy nagyteljesítményű notebook esetében elérheti akár a 30 000-40 000 forintos összeget is.

A Fujitsu Siemens Computers hagyományosan fontos üzleti szegmense a kormányzati piac. Az FSC, illetve korábban a Siemens immár hat éve a központosított közbeszerzési eljárás keretében vásárló intézmények minősített szállítója. Az idei esztendőre már korábban aláírt PC-s keretszerződést követően április utolsó napjában került pecsét az úgynevezett RISC-es közbeszerzési megállapodásra, amelynek keretében RISC-alapú (Unix-os) számítógéprendszereket (szervereket, munkaállomásokat, hálózati megoldásokat), illetve ezekhez kapcsolódó szoftvereket és szolgáltatásokat szállíthat a cég. Az FSC a keretszerződést 9 minősített partnerével együttműködve tölti ki tartalommal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14