Szakmai fórum az információvédelem menedzseléséről

Guttray László Guttray László, 2002. május 3. 09:52
Az Információvédelem menedzselése címmel rendez nyilvános szakmai fórumot a Szenzor Gazdaságmérnöki Kft. és a MagiCom Kft. május 15-én a Budapesti Kongresszusi Központban.
A szakmai nap középpontjában a BS7799 szabvány áll, de a meghívott szakértők több nézőpontból is elemzik az információvédelmi feladatokat, így szó lesz arról is, hogy milyen elvárások fogalmazhatók meg az információvédelem területén, melyek a modern pénzügyi, vállalatinformatikai rendszerekkel szemben támasztott követelmények és milyen az azoktól elvárt biztonság?

Az előadók ismertetik az adatvédelemmel foglalkozó 2001. évi CXXI. törvény vonatkozó fejezeteit, de a résztvevők önálló előadást hallgathatnak meg a Széchenyi-terv alapján az információvédelem területén igényelhető támogatásokról.

A 10 órakor kezdődő szakmai nap tervezett programja szerint Tarján Gábor (Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.) ügyvezető igazgató és Gasparetz András (MagiCom Kft.) ügyvezető igazgató köszöntője után többek között az a Gazdasági Minisztérium főtanácsosa szól a Széchenyi-terv támogatási lehetőségeiről, majd az információvédelmi irányítási rendszer bevezetésének lépéseiről hangzik el tájékoztató, később a PSZÁF képviselője ismerteti az információvédelmi irányítási rendszerek felülvizsgálatának tapasztalatait.

A fórum szervezői május 9-ig fogadnak el előzetes regisztrációt a www.bs7799.hu honlapon. (A részvételt és az előadások jegyzeteit technikai okok miatt kizárólag előzetes regisztráció alapján tudják biztosítani a rendezők.)

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50