Az SZTT támogatja a HíF piacfelügyeleti tervét

Kovács Attila, 2002. május 10. 12:42
A Hírközlési Felügyelet (HíF) szolgáltatókat tömörítő Szolgáltatói Tanácsadó Testülete (SZTT) második ülésén, május 9-én véleményezte és ennek alapján teljes támogatásáról biztosította a HíF piacfelügyeleti és ellenőrzési tervét – jelentette be Frischmann Gábor HíF-elnök a hatóság május 10-én tartott sajtótájékoztatóján.
A 2002. évi piacfelügyeleti és ellenőrzési tervet a 24/2001 (XII. 22.) számú MeHVM-rendelet szerint a HíF Hírközlési Területi Hivatal (HTH) - az idén első alkalommal - állította össze, amelyet az SZTT véleményezését követően a HíF elnöke hagy majd jóvá a 248/2001. (XI. 18.) számú kormányrendelet 7.§-a alapján – mondta Slyuch András, a HTH vezetője. Tegnapi SZTT-jóváhagyás következtében a szolgáltatók teljes egyetértésével véglegessé válhat, majd a HíF honlapján megjelenhet a piacfelügyeleti terv, illetve az ezzel kapcsolatos HTH-határozatok jelentős részét (pl. a minőségi vizsgálatok eredményeit) szintén nyilvánosságra fogják hozni.

A piacfelügyeleti tevékenység fő céljai a következők: a pici szereplők jogkövető magatartásának, a szolgáltatások, termékek megfelelő minőségének az ellenőrzése; a szereplők tájékoztatása a hírközlési piac működéséről szerzett tapasztalatokról; visszacsatolás a szabályozási környezet és a piaci folyamatok összhangjának kialakításához a szabályozás problémáinak a feltárásával; a hatósági folyamatok átlátható, szabályozott keretek közötti működtetése.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36