Figyelő Fórum: távközlési liberalizáció és EU-csatlakozás

Kovács Attila, 2003. április 10. 17:41
Három előadás, két kerekasztal-vita, közel ötven résztvevő jellemezte az április 10-én a Hilton Westenben "Telecom 2003—Liberalizáció után" címmel megrendezett Figyelő Fórumot. Az előadások érintették a piac működését serkentő kormányzati lépéseket, az EU-tagság küszöbén fellépő harmonizációs kérdéseket és jogszabályi felkészültséget és a távközlési liberalizáció eddigi hatásait az intézményi és lakossági ügyfelekre.
A két kerekasztal közül az elsőben az IHM, HÍF, Matáv, Pannon GSM, UPC, Pantel, Vodafone és ATSZE egy-egy magas rangú képviselője vitázott az "EU-konformitás a távközlésben, a hírközlési törvény módosítása, a szektor jövőképe" témában. A délutáni második kerekasztal szolgáltatók képviselőiből álló résztvevői a fogyasztók szempontjából vetették össze a különböző értékesítési formákat, eszközöket, szolgáltatásokat, árakat, díjcsomagokat.

Nagy Zoltán Péter, a fórum levezető elnöke szerint a rendezvény egyik fő célja az EU-csatlakozást követő távközlési helyzetkép felvázolása volt. Hozzátette: "Azt látom, a vitákon szabályozott keretek között megszületett az a konfrontáció, amelyben a fórum előrehaladtával a különböző aspektusok valamilyen formában közeledtek egymáshoz. A piaci szolgáltatók, kormányzat és hatóság képviselői tartalmas vitákat folytattak."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55