Panasonic: prezentáció kábelrengeteg nélkül

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. május 26. 06:16
Vezeték nélküli kommunikációt támogató LAN-kártyás projektort mutatott be a Panasonic. A új PT-L712NTE LCD-projektor főbb jellemzői: 1600 ANSI lumen maximális értékű fényerő, 400:1 kontrasztarány, több mint 16,7 millió szín és XGA felbontás.
A vezeték nélküli LAN-kártya (IEE 802.11b) 11 Mbps maximális adatátviteli sebességet biztosít a PT-L712NTE és a tőle legfeljebb 100 méter távolságra elhelyezett, adatjeleket kibocsátó eszköz (pl. PC) között. A több résztvevős prezentációt is támogató projektor egy időben akár 256 PC-ről képes adatokat fogadni, anélkül, hogy ehhez módosítani kellene a “Setup” menün keresztül elérhető beállításokat. Ez azt jelenti, hogy a prezentációba bekapcsolódó felhasználóknak nem is kell az eszköz a közvetlen közelében lenniük.

A projektor video üzemmódban 760 sort, számítógépes diagramok esetén pedig 1024x768 pixelt (XGA) tud megjeleníteni. Az intelligens Panasonic-technológia a tömörített (SVGA szintig), illetve a kiterjesztett adatok éles és vibrálásmentes megjelenítéséről is gondoskodik. Így a vásznon még a legfinomabb vonalak és részletek is pontosan reprodukálhatók. A 400:1 kontrasztarány és az 1600 ANSI lumen fényerő képminőség szempontjából is optimális feltételeket teremt a kivetítéshez. Ha a sötét környezet miatt nincs szükség a teljes fényintenzitásra, a felhasználó a fénytakarékos üzemmód kiválasztásával mérsékelheti az energiafogyasztást. Ez a beállítás egyben 36-ról 28 decibelre – azaz alig hallható szintre – csökkenti a ventillátorzajt, a fényforrás hasznos élettartamát pedig 4000 órára növeli.

A videofelvételek állóképként elmentett számítógépes grafikáit a felhasználó a prezentáció futtatása közben, indexablakban jelenítheti meg a vetítővászon bal oldalán. A beépített 1 wattos sztereó hangszóró segítségével pedig akár hangaláfestéssel is kísérheti a bemutatandó anyagot.

Megjelenését tekintve a projektor modern stílusjegyekkel ötvözi a masszív kivitelt. Az A4-es lapméretnek megfelelő helyigényű, mindössze négy kilogrammos eszköz az irodán kívül is egyszerűen használható. A PT-L712NTE nagy látószögű lencséje már 1,8 méter távolságból is jó minőségű kivetítést tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy a felhasználónak akkor sem kell a képméret zsugorodásától tartania, ha az eszközt csupán a kisméretű tárgyalóterem asztalának szélén tudja elhelyezni. Igény esetén a gép a plafonra is rögzíthető, ahonnan hagyományos (előtér-) és háttérvetítésre egyaránt lehetőséget nyújt.

Az érintőgombos automatikus beállítási (One-Touch-Auto Setup) funkció megkeresi a gép optimális jelforrását. A praktikus digitális trapéztorzítás-korrekciós (Digital Keystone Correction) jellemző speciális gravitációérzékelő segítségével meghatározza a gép és az asztalfelület hajlásszögét, és szükség esetén automatikusan kijavítja a kivetítés torzulásait. Opcionális kiegészítőként zsinór nélküli, bankkártyaméretű távvezérlő egység is vásárolható a projektorhoz.

A már jelenleg is kapható Panasonic PT-L712NTE LCD-projektor ajánlott nettó kiskereskedelmi ára 1,69 M Ft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50