Házimozirendszerek a Panasonictól

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 1. 07:00
Új házimozi-komponenseket mutatott be a Panasonic a nagyközönségnek. A termékcsalád tagjai a következők: DVD-XV10 típusjelű DVD/CD lejátszó, SA-XR10 típusjelű házimozi-erősítő, SC-DT300/SC-DT100 típusjelű DVD mikrorendszer és a vékony kialakítású, függőleges rendszerű SC-DM3-as DVD-rendszer.
A Panasonic az elmúlt hetekben hozta forgalomba DVD-XV10 típusjelű, mindössze 52 mm magas, nagy teljesítményű DVD/CD lejátszóját.

A 2002-ben megjelenő DVD-audio/video lejátszók valódi DVD hangminőségét a 192kHz/24-bites D/A konverter biztosítja. A normál lejátszási sebesség 200-szorosával működő gyors előre/vissza játszással nem egészen 40 másodperc alatt "átfutható" egy kétórás film.

A DVD-XV10 lejátszó moziüzemmódban hatékonyan elnyomja a hagyományos katódsugárcsöves tévéképernyőkön keletkező túlzott fényerőt. Emellett automatikusan megkülönbözteti egymástól a sötét képrészleteket, és javítja az ilyen területek láthatóságát. A képi megjelenítésben előforduló zavaró jelek eltüntetésével optimális moziszerű képminőséget tart fent a film teljes játékideje alatt.

A Panasonic új modellcsaládjához tartozik az SA-XR10 típusjelű, 52 mm-es magasságú házimozi-rádióerősítő. Az SA-XR10 jellemzői: beépített digitális erősítő, Dolby Digital/DTS dekóder; a kétcsatornás jelforrásokat Dolby Surround Pro Logic II formátumban dekódolja 5.1-csatornásba.

A jelfeldolgozás minden szakaszban - az erősítő digitális optikai és koaxiális bemenetétől egészen a kimenetéig - digitálisan történik és a digitális bemenet analóg jelként jelenik meg a hangsugárzókimenetén.

A Panasonic high-tech kínálatának új tagja az SC-DT300/SC DT100 típusjelű modern házimozirendszer, melynek tartalma egy apró digitális erősítőmodul nagy teljesítménnyel és kiváló hangminőséggel. Az SC-DT300/SC DT100 két központi egysége mellett egy 5.1-csatornás házimozi hangsugárzó-szett is megtalálható a rendszerben. A DVD-Video és a DVD-Audio (csak SC-DT300) mellett a CD-R, CD-RW és az mp3-as formátum is támogatott.

A DVD-tok méretével megegyező, mindössze 190 mm széles áramvonalas házban helyet kapott hatcsatornás digitális erősítő összteljesítménye 220 watt.

A Panasonic digitális erősítői PWM (impulzushossz-modulációs) eljárást alkalmaznak, melyben impulzusszélességben történik a jelszint szabályozása, és mindez 98MHz-es műveleti sebességgel történik.

A Panasonic rövidesen piacra dobja SC-DM3 típusjelzésű új házimozirendszerét. A függőlegesen és vízszintesen egyaránt telepíthető készülék nagyfokú szabadságot biztosít a rendszer helyének kialakításában. Az SC-DM3 tartalmaz egy vékony központi egységet DVD-lejátszóval és vevőegységgel, valamint öt kompakt peremsugárzót és egy mélynyomó hangdobozt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50