Együttműködés a kínai 3G piacért

Kollár Csaba, 2002. június 4. 19:20
A NEC, a Matsushita Communication Industrial (MCI) és a Huawei cégek több más vállalattal közösen olyan szerződést írtak alá, aminek értelmében a jövőben együttműködnek a kínai 3G mobil kézieszközök piacán.
Az együttműködés első lépéseként a nevezett cégek Sanghajban egy közös céget hoztak létre COSMOBIC Technology névvel, melynek fő feladata a NEC és az MCI 3G-kompatibilis mobiltelefonjainak kínai értékesítése lesz. A három cég mintegy 8 millió USD-val alapította meg a céget 47-47-6%-os tulajdoni részekkel. A tervek szerint a COSMOBIC működését már ebben a hónapban elkezdheti.

Az NEC és az MCI képviselői az új cég alapításával kapcsolatban elmondták, hogy a COSMOBIC mindkettőjük számára kölcsönös előnyöket nyújthat úgy a következő generációs mobiltelefonok és a mobilinternetes technológia fejlesztésében, mint a kínai és a világpiac új lehetőségeinek a kihasználásában.

Elemzők szerint az új cég alapításának a valódi indoka az, hogy Kína a világ legnagyobb mobilpiaca és egyben a legnagyobb gyártási kapacitással is rendelkezik. E kapacitás pedig nem csupán összeszerelő csarnokokat jelent, hanem nagyon sok, magasan képzett mérnököt is, akik nagymértékben hozzájárulhatnak az NEC és az MCI helyi terveihez.

A kapcsolatban a Huawei szakértelme és tapasztalata, melyet a kínai mobilszolgáltatók és a jelenlegi 3G kutatások és fejlesztések is alátámasztanak növelheti a készülékek és az infrastruktúra interoperabilitását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50