UMTS-tesztüzem Dallasban

Kollár Csaba, 2002. június 5. 20:18
Az Ericsson és az AT&T Wireless bejelentette, hogy elkezdi az UMTS/WCDMA hálózat tesztüzemét Dallasban. A cég már korábban megállapodott arról, hogy az USA-ban az UMTS/WCDMA piacon kísérleti jelleggel elindítják a rendszert. Egyes amerikai szakértők azt állítják, nem kizárt, hogy már 2002 negyedik negyedévében – amennyiben az elvárásoknak megfelelően alakulnak a tesztek – áttérnek a normális üzemre.
A tesztüzemben közel 100 cellaállomás működik a dallasi körzetben, s ez lesz az első 1900 MHz-es UMTS/WCDMA hálózat az államokban.

Februárban az AT&T Wireless és az Ericsson már sikeresen hajtott végre egy élő 3G UMTS hanghívást az AT&T Wireless redmondi központjában. A két cég a mostani tesztüzemben – megfogalmazásuk szerint – már a valós életben kívánja megmutatni a rendszer előnyeit, többek között a 300 kbps-os sávszélességen történő multimédia-fájlok továbbítását. Az alkalmazásokat és a további vizsgálatokat még a nyár folyamán tovább fejlesztik, illetve elvégzik.

„Jelenleg az egyik legeredményesebb vezeték nélküli technológia az UMTS/WCDMA, és mi büszkék vagyunk, hogy Amerikában elsőként mi ismertethetjük meg a fogyasztókkal” – nyilatkozta Rod Nelson, az AT&T Wireless technológiai ügyekért felelős vezetője. Majd folytatta: „ez a bemutató, mely az Ericsson és az AT&T Wireless közös érdeme, betekintést enged a jövő 1900 MHz-es hálózatának lehetőségeibe.”

Kulcsszavak: Ericsson +fohir UMTS WCDMA AT&T

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50