Vivendi-Murdoch: másfél milliárd eurós üzlet

MTI Sajtóadatbank, 2002. június 10. 07:31
A Vivendi Universal francia-amerikai médiavállalatnak - előzetes hétvégi megállapodásuk szerint - másfél milliárd eurót fizet a Rupert Murdoch vezette News Corporation médiacsoport, hogy az olasz Telepiu fizetős televíziós csatornára rátehesse a kezét. A Vivendi így ezzel az összeggel csökkentheti adósságait.
A Telepiu veszteséges, dacára hogy másfél millió előfizetője van. Az olasz televízió a Vivendihez tartozó Canal+ televíziós csoport érdekeltsége volt eddig, előfizetőinek mintegy 10 százalékát ez az olasz vállalkozás adta, viszont a Telepiu miatt keletkezett a Canal+ veszteségeinek mintegy kétharmada.

A Vivendi és a Canal+ azonban a Telepiu-ért befolyó vételár után erősen veszteségben marad, hiszen annak összege 16 milliárd euró körül van - emlékeztet az AP hírügynökség. Ennek ellenére első számú embere azt szeretné, ha a Canal+ vállalkozás Európa legnagyobb fizetős televíziójává váljon.

Az ausztrál-amerikai News Corp. - a Telecom Italia távközlési céggel - már birtokol egy olasz fizetős tévét, a Stream-et. Ezt korábban a Vivendi és leányvállalat, a Canal+ együtt szerette volna megszerezni, de végül lemondtak róla.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14