Sony Ericsson: új középkategóriás multimédiás mobilok

Kovács Attila, 2002. június 17. 12:43
A Sony Ericsson június 17-én újabb multimédiás szórakoztató készülékeit és tartozékait mutatta be világszerte, így Magyarországon is, ahol hivatalosan június 1-jével kezdte meg működését a cég. A bejelentések apropóját a Szingapúrban megrendezett „CommunicAsia 2002” kiállítás adja.
Az új készülékek (T200, T300, T600) a márciusban bemutatott termékekkel ellentétben a közép árkategóriát képviselik, és – mint mindenütt a világon -, Magyarországon várhatóan 2002 harmadik, illetve negyedik negyedében folyamatosan kerülnek piacra. Lényeges, hogy a most bejelentett készülékek három alkalmazási területet fednek le: multimédia üzenetküldés, szórakoztató játékok és a Bluetooth technológiával megvalósított különböző csatlakozások. A Sony Ericsson az MMS, Java, Symbian és más fontos területeken szorosan együttműködik szoftverfejlesztő cégekkel, így elsősorban a Sun Microsystems-szel és a Metrowerks-szel.

Az új termékek továbbra is ötvözik a szórakoztatóelektronika és a mobilkommunikáció legfejlettebb megoldásait. A vállalat célkitűzése olyan vonzó termékeket gyártani, amelyekkel a szolgáltatók új, értéknövelt szolgáltatásokat kínálhatnak, az izgalmas tartalom pedig népszerűsíti az új megoldásokat. A cég üzleti célkitűzése, hogy a mobil multimédiás alkalmazások piacán 5 éven belüli piacvezető szerepe legyen.

A most bemutatott T200, illetve T300 készülékekhez szintén csatlakoztatható digitális kamera, amellyel VGA-felbontású képek készíthetők, valamint a T300-as készülék még MMS fogadására és küldésére is alkalmas. A T200-ról egy beépített e-mail kliens használatával e-mailben lehet továbbítani a képeket, vagy pedig letölteni a készülék képes telefonkönyvébe azokat. A beépített e-mail kliens funkció a már korábban bemutatott T68i, valamint a P800, illetve a most bemutatásra kerülő T300 készülékekben is elérhető. A T300 a T68i után a Sony Ericsson második MMS-telefonja, ugyanakkor sokkal kedvezőbb áron lesz elérhető, mint elődje.

A T600 a ma elérhető mobiltelefon-választék egyik legkönnyebb készüléke (60 gramm). Mivel a telefon háromsávos (900/1800/1900 MHz), mind az öt kontinensen használható. A mini mobiltelefon képekkel és hangokkal kiegészített szöveges üzenetek (EMS) küldésére, online szolgáltatások (WAP) elérésére is alkalmas.

Újdonságnak számít az is, hogy az idén márciusban bejelentett P800 multimédiás telefonba újabb funkciót építettek be, ami lehetővé teszi a memóriabővítést a Memory Stick Duo technológia segítségével. A Memory Stick Duo technológia révén 16 Mbájt extra memóriával lesz bővíthető a telefon. A készülék MP3 zenei anyagok lejátszására is alkalmas.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50