Konferencia-adatbázis az ITTK honlapján

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 19. 08:15
Egy éves előkészítő munka után 2002 márciusától vált elérhetővé a BME Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (ITTK) honlapján (www.ittk.hu) a nemzetközi konferencia-adatbázis, melyet az intézet munkatársai már egy éve folyamatosan fejlesztenek és bővítenek.
Az adatbázis az információs társadalommal kapcsolatos szakmai rendezvényeket foglalja magába, s ezeket négy kategóriába - internet, információs társadalom, telekommunikáció és elektronikus kereskedelem - csoportosítja. Különlegessége, hogy túlnyomórészt a társadalomtudományi megközelítésű konferenciák töltik meg, az "információs társadalom" gyűjtőkategória pedig kizárólag ilyeneket - a távmunkától a távoktatásig, a művészet új irányaitól a privacy-ig - tartalmaz.

Az adatbázisban, egyszerűbb és gyorsabb a böngészés, mint a hazai gyakorlatban elterjedt esemény-naptárakban: a benne szereplő programokra összetett módon lehet keresni a négy alaptémakör, a konferencia címe vagy annak részlete, az időpont, a helyszín és/vagy az URL megadása alapján.

Használata ingyenes, mindössze rövid regisztrációra van hozzá szükség.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50