Mi történt még az Informatikai Bizottság ülésén?

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. június 19. 15:20
Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottságának június 19-én tartott ülésén a Rogán Antal féle előterjesztés megvitatása mellett (l. külön hírünket) a következő napirendi pontokkal foglalkozott:
az Apeh vezetőinek tájékoztatója az elektronikus adóbevallás intézményének hazai hasznosításáról,

albizottságok megalakítása,

tanulmányút Bécsbe.

Király László György elnök és Futó Iván informatikai elnökhelyettes adott tájékoztatást az elektronikus adóhivatal megvalósításának folyamatáról, ezen belül a most megújult Apeh-honlapról (www.apeh.hu), néhány interaktív szolgáltatás előkészületeiről (elektronikus adóbevallás, online adó folyószámla-lekérdezés, ún. „félig elektronikus” bevallás, PKI alapú adóbevallások és azok fogadása, elektronikus ügyfélszolgálat stb.) Ezt követően szó volt az Apeh lehetséges részvételéről az integrált elektronikus kormányzati szolgáltatásban. Az ún, „félig elektronikus” bevallási formát a hivatal ez év végéig 8-10 ezer nagy adózóra kívánja kiterjeszteni. A kiemelt (800-900) adózók számára ez év őszétől kötelezővé tervezik tenni az elektronikus aláíráson alapuló adóbevallást.

Két albizottság létrehozásáról döntött az Informatikai Bizottság. Rogán Antal vezetésével működik majd az Ellenőrzési Albizottság, míg az MSZP adja az EU Integrációs Albizottság vezetőjét.

Az Országgyűlés Hivatala fontolgatja, hogy egynapos tanulmányutat szervez a bécsi parlament elektronikus megoldásainak, rendszereinek a megismerésére. A tanulmányúton az Informatikai Bizottság vezetői is részt vesznek.

A bizottság még az ezt megelőző ülésén arról is határozott, hogy a közeljövőben napirend szerint meghallgatja a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) tájékoztató beszámolóját.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55