Két HP iPaq kéziszámítógép debütál hétfőn

Tóth Kristóf, 2002. június 22. 12:35
A Hewlett-Packard a Compaq Computerrel történt fúzióját követően a jövő héten mutat be először új kéziszámítógépeket, melyek HP iPaq típusjelzéssel kerülnek majd forgalomba.
A Palo Alto-i (Kalifornia) székhelyű számítógépgyártó hétfőn két új kéziszámítógép-modellt, név szerint a HP iPaq 3970-et, valamint a HP iPaq 3950-et mutatja majd be, mely újdonságok a korábbi Compaq iPaq modellekhez képest az ígéretek szerint világosabb kijelzőkkel, valamint nagyobb teljesítményű processzorokkal lesznek ellátva. Ezzel együtt az új iPaq kéziszámítógépek dizájnja alapvetően nem sokat változik az elődmodellekhez képest.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Compaq Computerrel történt egyesülést követően a Hewlett-Packard bizonyos Jornada kéziszámítógépeit egyszerűen kivonja a forgalomból, egyes Jornadákat pedig átkeresztel iPaq névre, és így hozza forgalomba őket. A most hétfőn bemutatkozó HP iPaq 3970 és HP iPaq 3950 lesznek egyébként az első olyan kéziszámítógépek a Hewlett-Packard kínálatában, melyek már a Compaq Computerrel történt fúzió után készültek el. Előzetes információk szerint a Bluetooth-kompatibilis HP iPaq 3970 közvetlen elődjénél mintegy 100 dollárral többe, 749 dollárba fog kerülni, a HP iPaq 395 ára pedig várhatóan 649 dollár lesz.

Kevin Burden, az IDC piackutató cég elemzője úgy véli, hogy a Pocket PC 2002 operációs rendszerrel ellátott új generációs kéziszámítógépek esetében minden korábbinál fontosabb kérdéskört jelent majd a teljesítményfelvétel, és Burden meglátása szerint a Hewlett-Packard jövő héten debütáló újdonságai ebből a szempontból mindenképpen versenyképes megoldásnak bizonyulnak majd. Burden szerint a HP iPaq 3970 és HP iPaq 3950 típusjelzésű kéziszámítógépekben használatos 400 MHz-es működési frekvenciájú XScale PXA250-es processzorok amellett, hogy kategóriájukban csúcsteljesítményt nyújtanak, fogyasztásuk rendkívül alacsony. Az XScale processzorok egyik nagy előnye, hogy fejlett energiagazdálkodással rendelkeznek, vagyis amennyiben a kéziszámítógépeken futtatott alkalmazások nem igényelnek csúcsteljesítményt, ezen chipek képesek automatikusan csökkenteni teljesítményükön és fogyasztásukon - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Burden.

Kulcsszavak: pda HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36