Telia-Sonera: zöld út az Európai Unióban

Kollár Csaba, 2002. július 11. 20:44
Az Európai Unió beleegyezett a Telia és a Sonera egyesítésébe. E két cég Svédország, illetve Finnország nemzeti szolgáltatója. A vállalatok elsőként idén márciusban jelentették be terveiket az egyesítést illetően, ami a maga nemében első a nemzeti telekommunikációs cégek között.
Azért, hogy megkönnyítsék az egyesülést a Telia és a Sonera között, számos kötelezettséget vállalt a két cég arra, hogy egyesíti szolgáltatásait. A közösség örömmel fogadta a vállalatok bejelentett elképzeléseit és a vállalt feltételeket is.

E feltételek között szerepel az is, hogy a Telia beleegyezik abba, hogy felszámolják mobil- és vezeték nélküli LAN szolgáltatásait Finnországban. A svéd szolgáltatónak több mint 245 000 fogyasztója van Finnországban, akik a HomeRun elnevezésű vezeték nélküli LAN rendszert használják.

A közös céggel kapcsolatban Anders Igel, a Telia elnöke és Harri Koponen, a Sonera elnöke közös tájékoztatójában a következőket emelte ki: „Valóban nagy megelégedettséget érzünk, amikor a két cég egyesítésére gondolunk. Reményeink szerint ez gyorsan és zökkenőmentesen mehet végbe, ugyanis mindketten maximális kompromisszumkészséget tanúsítunk. A most nyilvánosságra hozott kötelezettségvállalásunk az Európai Közösség számára is elfogadható, így a jövőben egy komoly és erős telekommunikációs céget hozunk létre.”

Elemzők szerint a Sonera és a Telia egyesítése nagy előrelépést jelenthet nem csak Svédországban és Finnországban, hanem egész Európában a mobilkommunikáció fejlődése területén.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14