A Vodafone az európai mobilfénykép-piacon

Kollár Csaba, 2002. július 17. 20:32
A Vodafone bejelentette, hogy a sikeres teszteket követően kész a Sha-mail elnevezésű szolgáltatásainak a bevezetésére Európában ősszel. A szolgáltató azt tervezi, hogy kamerával kombinált mobiltelefonokat értékesít hét európai piacon a harmadik negyedévben.
A Sha-mail segítségével a mobiltelefon-tulajdonosok fényképeket készíthetnek készülékükkel, amit aztán vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elküldhetnek barátaiknak, rokonaiknak. A szolgáltatást a japán fogyasztók már tavaly óta ismerik és kedvelik.

A Vodafone japán leánycégének, a J-Phone-nak az elnöke a Nihon Keizai Shimbun-nak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a szolgáltatás európai indulásánál elsősorban a Sharp által gyártott GSM-kompatibilis kamerás mobiltelefonjait kívánják értékesíteni. A Sharp európai helyzetét erősíti, hogy a vállalat már korábban kifejlesztett olyan telefonokat, melyek GPRS-kompatibilisek, és a BT, illetve az mmO2 “érdeklődéssel fogadta ezeket a modelleket”.

A szolgáltatók és a japán gyártók (a Sharp mellett több cég szeretne a Vodafone Sha-mail szolgáltatásaiban készülékeivel részt venni) egyaránt remélik, hogy az európai közönség a japánokhoz hasonló érdeklődést tanúsít majd a szolgáltatással kapcsolatban.

A konkurenciával kapcsolatban úgy hírlik, hogy az AT&T Wireless, amelynek 16%-ban az NTT DoCoMo, a J-Phone vetélytársa a tulajdonosa ez év végén az amerikai piacon a Sha-mail-hez hasonló szolgáltatással kíván megjelenni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55