Zene UMTS-hálózaton

Kollár Csaba, 2002. július 22. 19:39
Az olasz UMTS-licenctulajdonos H3G a Vitaminic SpA-t választotta, hogy következő generációs mobilhálózatain digitális zeneszolgáltatásokat nyújtson.
A megállapodás részeként a milánói központú Vitaminic fejleszti ki a mobilinternetes site-ot, ahonnan a H3G ügyfelei több mint 95 000 zenész/zenekar művét tölthetik le mobiltelefonjukra.

Az új szolgáltatás emellett hírekkel és érdekes információkkal szolgál arról is, hogy hol lesz a művészek legközelebbi fellépése, illetve mikor rögzítik a következő albumot.

Korábban a Vitaminic a Bertelsmann médiacsoporttal állapodott meg, így a BMG égisze alá tartozó előadók - mint pl. Elvis Presley, Kylie Minogue vagy Whitney Houston - számai is szerepelnek majd az adatbázisban.

Francesco Busdraghi, a H3G üzleti fejlesztésekért felelős vezetője úgy nyilatkozott, hogy "a harmadik generációs mobilterminálok már képesek lesznek arra, hogy a fogyasztóknak nagyon jó minőségű auditív szolgáltatásokkal jelenjünk meg, és mi ezzel a technikai háttérrel és lehetőséggel élni is fogunk".

A H3G hátterében a Hutchison Whampoa cég áll. Többek között ennek is köszönhető, hogy a H3G kapta meg az öt olasz 3G-licenc egyikét, amelyik az ország UMTS-szolgáltatásainak elindítására, illetve a hozzá kapcsolódó rendszernek a kiépítésére vonatkozott.

Kulcsszavak: +fohir UMTS zene Vitaminic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36