Visszaminősítették az Ericssont

MTI Sajtóadatbank, 2002. augusztus 5. 07:53
A még befektetésre ajánlott BBB sáv alá süllyesztette a svéd Ericsson mobiltelefon- és távközlési berendezésgyártó hosszú távú adósi besorolását a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő, amely a lépést a mobiltelefon-piac folytatódó gyengeségével indokolta.
A londoni közlemény szerint az Ericsson új hosszú távú besorolása BB plusz az eddigi BBB mínusz helyett. A rövid futamidejű adósság osztályzata is romlott, A-3-ról B-re. A hosszú futamú besorolások változatlanul negatív figyelőlistán vannak.

A hitelminősítő szerint a visszasorolások azt tükrözik, hogy folyamatosan romlik az Ericsson alaptevékenységének, a mobiltelefon-rendszerek kiépítésének piaca, s - egyebek mellett a harmadik generációs rendszerek bevezetésének halasztására törekvő szolgáltatók miatt - várhatóan e piacon rövid távon változatlanul "rendkívüli kihívásokkal" kell küszködnie a svéd cégnek.

A londoni közlemény emlékeztet, hogy az Ericsson második negyedévi eredményjelentésében maga közölte: most már a mobiltelefon-rendszerek piacának 15 százalékos zsugorodására számít az idén a korábban "10 százalék felettire" várt visszaesés helyett. A második negyedévben a svéd csoport megrendelései máris 16 százalékkal csökkentek.

Múlt pénteken a Moody's Investors Service is visszaminősítette egy fokozattal az Ericssont, a Standard and Poor's új osztályzatának megfelelő Ba1-re.

Az Ericsson részvénye péntek délelőtt 2,5 százalékos veszteségben volt a stockholmi értéktőzsdén.

Kulcsszavak: +fohir Ericsson S&P +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50