A Canon sem gyárt printereket a Dellnek

Kiss Ádám Zoltán, 2002. augusztus 6. 20:04
Miután a Dell bejelentette, hogy a jövőben saját márkaneve alatt nyomtatókat kíván piacra dobni, a HP kijelentette, hogy megszakítja kapcsolatát a céggel, és ezentúl riválisnak, s nem szövetségesnek tekinti a társaságot.
Most a HP-t követve egy másik nyomtatási nagyágyú, a Canon is elhatárolódott a Delltől. A Dell Computernek egyértelműen nincs teljes saját kapacitása a printerek gyártásához, így mindenképpen kénytelen együttműködni egy már jelenleg is ebben az iparágban utazó vállalattal.

A Canon elnöke, Fujito Mitarai elmondta, "tudomásomra jutott, hogy a Dell keres valakit, aki számukra tintasugaras nyomtatókat gyártana, nem mi leszünk azok".

A határozott elutasítás valószínűleg némileg nehezíti a Dell helyzetét a leendő megállapodásnál, bármely céggel is sikerül végül alkut kötniük. A szakértők és a korábbi fő Dell-szállító HP is úgy látja, hogy nehéz lesz előnyös megállapodást kötni, hiszen a bevételeken és a nyereségen is kénytelen lesz osztozni a valódi gyártó és márkanevet biztosító Dell. A világ harmadik legnagyobb gyártójának elutasítása után az elemzők a most még előnyösebb helyzetbe kerülő Lexmarkot tartják esélyesnek, mely cég egyébként az elmúlt fél évben már egyre nagyobb tért hódított a HP-Dell printer-együttműködésből. Az alacsony árai miatt csodált, ám egyben nem igazán minőségi termékeiről híres Dell Computer könnyen nehéz helyzetbe kerülhet, hiszen a Canon elnöke is nehezen jövedelmezővé tehető területnek látja a legolcsóbb tintasugaras nyomtatók piacát.

Kulcsszavak: Dell printer Canon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36