iP90v: hordozható, karcsú kivitel - hatékony nyomtatás

forrás Prim Online, 2007. február 22. 13:17
A Canon ma bejelentette a népszerű PIXMA iP90 hordozható nyomtató továbbfejlesztett változatát, a PIXMA iP90v modellt. A vásárlók választási lehetőségeit bővítendő, az iP90v két különböző konfigurációja kapható – a dobozban elhelyezett akkumulátorkészlettel vagy a nélkül.
Stílusos, karcsú formatervezése miatt az iP90v optimális választás az úton lévő üzletemberek és számítógéppel dolgozók számára. A FINE nyomtatófejnek köszönhetően az iP90v nagy sebességgel nyomtatja ki a kiváló minőségű dokumentumokat. Mint az összes többi PIXMA nyomtató, ez modell is a legkorszerűbb Canon technológiákat integráló készülék.

A PIXMA iP90v legfontosabb jellemzői:

  • Kitűnő megjelenés, stílusos formatervezés,
  • Kis súly, nagy sebesség,
  • Kiváló minőségű dokumentum- és fotónyomtatás FINE nyomtatófej-technológiának és ChromaLife100 rendszernek köszönhetően,
  • Teljes körű csatlakoztathatóság, beleértve a vezeték nélküli nyomtatást kompatibilis mobiltelefonokról, PDA-król, személyi számítógépekről és fényképezőgépekről,
  • Kompatibilis a Windows és a Mac operációs rendszerekkel,
  • Akkumulátorkészlettel együtt vagy a nélkül is kapható.

Az út közben esedékes nyomtatásokhoz ideális megoldás a hordozható iP90v, amely egy hagyományos asztali nyomtató képességeit és nyomtatási minőségét megnyerő formatervezéssel kombinálja. Alig 1,8 kg-os tömegével és kevesebb, mint 52 mm-es magasságával az egyszerű hordozhatóságot kínálja, ráadásul a nyomtató kisebb területet foglal el, mint azok A4-es lapok, amelyekre nyomtat. A dokumentum-nyomtatás mellett kiválóan alkalmas fotónyomtatásra is.

A felhasználók két akkumulátortöltési lehetőség közül választhatnak. Az iP90v-hez LK-51B újratölthető akkumulátort és töltőegységet mellékelnek – de a nyomtató megvásárolható akkumulátor nélkül is, illetve az LK-51B akkumulátor külön is megvásárolható.

Az opcionálisan beszerezhető CK-51B újratölthető akkumulátor és töltő-készlet egy kényelmes dokkoló-egységgel is rendelkezik, amelybe a töltés ideje alatt a nyomtató függőleges állásban helyezhető el.

Az iP90v az összes PIXMA nyomtató legfontosabb előnyeit egyesíti, beleértve a Canon FINE nyomtatófej-technológiáját is. A mikrofúvókák nagy nyomtatási sebesség mellett is tökéletes pontossággal juttatják a 2 pikoliteres tintacseppecskéket a papírra 4800x1200 dpi-s maximális felbontással. Egyszínű dokumentumok nyomtatásakor 16 lap/perc sebességre képes, színes nyomtatás esetén 12 lap/perces teljesítménnyel számolhatunk

A készülék nagy denzitású színes tintákkal, és az egyszínű szövegnyomtatás kiváló minőségéről gondoskodó fekete tintát használ.

Az iP90v gyors, ugyanakkor laborminőségű fotónyomtatásra is képes: egy 10x10 cm-es szegélynélküli fotó mindössze 81 másodperc alatt elkészül. Mint minden PIXMA nyomtatónál, a ChromaLife100 rendszer most is biztosítja, hogy a kinyomtatott és fotóalbumban tárolt nyomat akár 100 évig is megőrizze színeit.

Beépített IrDA és opcionális Bluetooth kapcsolattal (külön Bluetooth BU-10 adapter használatával) a nyomtató a vezeték nélküli adatátvitel optimális megoldásait kínálja. Fájlokat küldhetünk közvetlenül a személyi számítógépekről, PDA-król és mobiltelefonokról, így bárhol és azonnal kinyomtathatjuk dokumentumokat, fotókat.

Beépített USB portján keresztül az iP90v egyszerűen csatlakoztatható laptophoz vagy asztali számítógéphez is. A PictBridge csatlakozón keresztül pedig a fényképezőgépekről, videokamerákról történő közvetlen fotónyomtatás is megvalósítható – így az iP90v az útközben nyomtatni kívánók legmagasabb igényeit is kielégíti.

A PIXMA iP90v dobozában a következő szoftvereket mellékeli a Canon:

  • Easy-PhotoPrint – használatával három egyszerű lépésben kinyomtathatók a fényképek. Segít a nyomathordozó kiválasztásában és méretezésében; olyan hasznos funkciói vannak, mint a Face Sharpening az életlen arcok javítására, a Red Eye Correction a vörösszem-effektus kiküszöbölésére, Digital Face Smoothing a ráncok elsimítására. Az Easy-PhotoPrint legújabb verziója számos új funkcióval egészült ki.
  • Easy-WebPrint (Windows /2000/Me/98 és Internet Explorer 5.5-6.x verziókkal) - az Explorer eszközkészletébe ágyazódva megszünteti a weboldalak kinyomtatásával járó bosszúságokat: időt, festéket és papírt takarít meg azzal, hogy megfelelően méretezi a kimenetet, így semmilyen információ nem vész el a továbbiakban.
  • PhotoRecord (csak Windows XP/2000/Me/98 verziókhoz) - segíti a felhasználókat egy személyre szabott fotóalbum kinyomtatásában valamint a Canon kétoldalas fotópapírjainak használatában is.

Az iP90v nyomtató kompatibilis a Windows Vista/XP/2000/Me/98 és a Mac OS X v.10.2.8 - 10.4 verziójú operációs rendszerekkel.
Kulcsszavak: printer Canon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50