Internetes továbbképzés orvosoknak

MTI Sajtóadatbank, 2002. augusztus 21. 09:39
Az orvosok immár az interneten a Magyar Orvosi Kamara (MOK) MOKTÁV elnevezésű ingyenes távoktatási rendszerében is eleget tehetnek szakmai továbbképzési kötelezettségeiknek.
Kupcsulik Péter, a MOK elnöke elmondta: sok orvosnak jelent komoly anyagi nehézséget a továbbképzéseken való részvétel.

A kamara három éve tervezett és végre megvalósult távoktatási rendszerében az orvosok - akiknek a MOK-elnök becslése szerint 40-50 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel - ingyen be tudják gyűjteni évi kötelező kredit pontjaik jelentős részét.

Jávor András, a rendszert kidolgozó Vitalitás.hu Kft. tanácsadó testületének elnöke hangsúlyozta: a távoktatási rendszerbe csak az egyetemek által akkreditált anyagok kerülnek be, így más internetes forrásokkal szemben a MOKTÁV-on nem áll fenn annak veszélye, hogy ellenőrizetlen információkhoz jutnak az orvosok.

Jelezte, az egyes tananyagok elsajátításához tetszőleges hosszúságú idő áll az orvosok rendelkezésére, és a végén a vizsgát is online, egy teszt megoldásával tehetik le. Utalt arra, hogy a tanulási folyamat interaktív, hiszen az orvosok kérdéseket tehetnek fel, kiegészítő magyarázatokat kaphatnak.

A helyszínen kiosztott tájékoztató szerint a távoktatásban részt vevő orvosok egymással, illetve közvetett módon a tananyagok szerzőivel is kapcsolatot tudnak teremteni e-mailen, illetve a portál fórumain. Az itt keletkezett tudásanyag folyamatosan bekerül egy úgynevezett tudásbázisba is, amelyben különböző szempontok alapján lehet adatokat keresni.

A MOKTÁV-ot bemutató Sára Zoltán projektvezető tájékoztatása szerint a rendszerben - amelyet a MOK honlapján való regisztrációt követően használhatnak az orvosok - jelenleg négy kurzus anyaga található meg, de a kínálatot a tervek szerint hetente egy-két tananyaggal bővítik majd.

A MOKTÁV http://www.mok.hu, a http://www.moktav.hu, illetve a http://www.vitalitas.hu honlapokról érhető el.

Kulcsszavak: egészségügy e-learning

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17