Oracle: szeptembertől hazai piacon a 9i Release 2

Kovács Attila, 2002. augusztus 29. 12:56
Szeptember 5-én tartják az Oracle9i Release 2 új változatú adatbázis-kezelő programcsomag magyarországi bemutatóját Budapesten, a Hotel Hiltonban - jelentették be a cég augusztus 29-én az új verzióról tartott technikai sajtótájékoztatóján.
Mint azt Klotz Tamás technológiai igazgató kifejtette, a Rel. 2 legfontosabb új vagy továbbfejlesztett jellemzői: költséghatékonyság, a korábbinál egyszerűbb adminisztrálhatóság, teljes információs rendszerek biztonsági támogatása, fejlett XML-képességek a meglévő és félkész rendszerek az új rendszerhez való könnyebb illesztése céljára. Magyarországon a Top 200 cég 80%-a használ Oracle technológiát, nagyrészük adatbázis-kezelőt, így nagy érdeklődésre tarthat számot a jövő heti rendezvény.

További fontosabb jellemzők: az Oracle iFS (internet File System) következő verzióját tartalmazza a csomag; kiteljesített adatbázis-kezelő tartalomkezelési platform; továbbfejlesztett rendelkezésre állás; Oracle Streams új információmegosztási megoldás; továbblépés a felügyelhetőség terén; teljes körű operatív adatelemző platform; az alkalmazások egyetlen rendszerként kezelhetik az Oracle9i Real Application Clustert, nem kell módosítani vagy particionálni azokat; a Virtual Private Database funkció a táblákhoz, nézetekhez és a szinonimákhoz is lehetővé teszi a finoman szabályozható hozzáférést; az új Advanced Security (AS) biztonsági szabvány (USA) támogatása; a Cluster File Management Linuxon és Windowson is megjelent; jelentős XML-, Enterprise Java Engine-, illetve SQL- és PL/SQL továbbfejlesztések.

Klotz szerint a Release 2 a valamivel több mint egy évvel ezelőtt megjelent Release 1-hez képest mintegy 20-23%-kal több új, vagy továbbfejlesztett funkciót tartalmaz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38