Oracle: előtérben a költséghatékonyság

MTI Sajtóadatbank, 2002. augusztus 30. 12:23
Az informatikai beruházások elsődleges tényezőjévé vált a költséghatékonyság a piac lassú növekedése miatt - mondta Deme Csaba, az Oracle Hungary marketing- és partnerkapcsolati igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.
Elmondta: a társaságok 2000 őszétől csökkentik informatikai beruházásaikat nemzetközi viszonylatban, s ez figyelhető meg a magyar piacon is - tette hozzá.

Deme Csaba véleménye szerint ez a világgazdasági recesszióval van összefüggésben.

Mint mondta: Magyarországon a bruttó hazai termék mintegy 50 százalékát a multinacionális cégek termelik, amelyek informatikai beruházásairól az anyavállalat dönt. Így Magyarországon is mérsékelték a beruházásokra fordítható összeget.

Deme Csaba közölte: az Oracle három hónapja mutatta be új, modern, relációs adatbázis-kezelő programját, amely egyes felmérések szerint a nemzetközi modern adatbázis-kezelők piacát 42,5 százalékos, míg a magyar piacot 60 százalékos részesedéssel vezeti.

Az MTI korábbi információi szerint az Oracle Hungary kiemelkedő eredményt ért el a 2002-es pénzügyi évben, s a kormányzati szektorban megőrizte az adatbázis-kezelő termékek területén piacvezető pozícióját.

Korábbi piaci információk szerint az Oracle Hungary Kft. a tavaly előtti, 2001-es pénzügyi évben 9,6 millió forint bevételt ért el.

Kulcsszavak: Oracle-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50