Hangot adnak az e-mailnek az internetszolgáltatók

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 11. 21:37
Két amerikai internetszolgáltató a napokban olyan szolgáltatást vezetett be, amelynek segítségével a felhasználók meghallgathatják e-mailjüket mobiltelefon-készülékükön keresztül.
A hangos e-mail szolgáltatás, amelyet az amerikai Shentel és CIS Internet szolgáltatók a napokban, a szintén amerikai Earthlink pedig még júliusban vezetett be, egy speciális szoftver segítségével beszédhanggá alakítja az e-mail szövegét, majd a felhasználó mobiltelefonjára továbbítja azt. A három amerikai internetszolgáltató annak ellenére is komoly sikert vár a megoldásoktól, hogy egyes szolgáltatók korábbi, hasonló próbálkozásai meglehetősen kis érdeklődésre tartottak számot.

A speciális, írott szöveget beszédhanggá alakító szoftver segítségével az e-mail üzenetek hagyományos vezetékes, illetve mobiltelefonon is meghallgathatók. Válaszadásra is van lehetőség, a rögzített beszédhangot audiofájlként, csatolva juttatja vissza az internetszolgáltató az eredeti e-mail feladójának. A szolgáltatás havidíja 5-8 dollár között mozog.

A három amerikai internetszolgáltató egyaránt az Audiopoint technológiáját használta fel szolgáltatásához. A fairfaxi (Vancouver) központú társaság egyébként beszédhangvezérelt tárcsázási technológiát, valamint egyéb, beszédfelismeréssel kapcsolatos megoldásokat fejeleszt.

Elemzők szerint az új szolgáltatás hátránya lehet, hogy nem tud mit kezdeti a speciális szimbólumokkal, illetve külföldi szavakkal, amelyek az e-mailekben meglehetősen gyakoriak. További problémát jelentenek a kéretlen, spam e-mailek, amelyek ellen az Audiopoint spamszűrő megoldással próbálja felvenni a harcot.

Kulcsszavak: ISP mobilszolg e-mail +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55