Push e-mail szolgáltatásba kezd a Vodafone

Milkovits Gábor, 2005. április 23. 11:15
A Vodafone bejelentette, hogy több európai országban automatikusan szinkronizált, úgynevezett „push e-mail” szolgáltatást indít mobiltelefonokon.
A push e-mail lényege, hogy a régebbi megoldásokkal ellentétben a felhasználónak nem kell minden esetben saját magának letöltenie mobiltelefonjára a beérkezett leveleket, hanem a központi szerver mindig automatikusan továbbítja azokat készülékére. A szolgáltatáshoz kapcsolódó szoftver emellett folyamatosan frissíti, illetve egymáshoz igazítja a felhasználó mobiltelefonján és PC-levelezőjén található adatokat, valamint lehetővé teszi a mellékletek letöltését Word, Excel, PowerPoint és pdf formátumokban is. A Research In Motion meglehetősen drága és exkluzív Blackberry készülékeihez már kínál hasonló megoldást, amely a Vodafone rendszerén is működik, a legnagyobb mobilszolgáltató azonban bevallottan ennél szélesebb közönséget szeretne meghódítani. A mobilcég először Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Finnországban és Görögországban indította be a Visto szoftverfejlesztő cég Visto Mobile és ContactSync szoftverein alapuló a push e-mailt, ám még az év folyamán több más európai piacon hozzáférhető lesz.

A szolgáltatás elvileg az összes mobilplatformmal kompatibilis, a Symbiantól a Windows Mobile-on és a Palmon át a J2ME MIDP 2.0-ig, vagy a SyncML-ig. A Vodafone első körben a Nokia 6630-as, a Motorola MPx 220-as, a Sony Ericsson P910i és a Vodafone v1620-as készülékeken teszi elérhetővé a push e-mailt. 8 MB adatforgalom alatt a szolgáltatás fix havidíja 15 euró körül mozog, míg a korlátlan hozzáférés és szerverhasználat díja egy hónapra 35 euró.

Kulcsszavak: e-mail mobilszolg Vodafone

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55