Csődbe juthat a MobilCom

MTI Sajtóadatbank, 2002. szeptember 13. 07:33
A France Telecom igazgatótanácsa csütörtökön úgy döntött, hogy megvonja a további pénzügyi támogatást német MobilCom leányvállalatától, amely emiatt várhatóan csődbe jut.
Az igazgatótanács négyórás ülés után döntött úgy, hogy magára hagyja a komoly pénzügyi nehézségbe került MobilComot. A 21 tagú igazgatótanácsban kisebbségben lévő munkavállalói érdekképviselők ellenezték a MobilCom pénzügyi támogatásának a megvonását.

A MobilComnál mintegy 5 ezren dolgoznak, és utcára kerülésük még komoly politikai vihart kavarhat Németországban a közelgő parlamenti választások előtt - közölte a Reuters.

Az igazgatótanács ülésén nem született döntés a France Telecom elnöke, Michel Bon jövőjéről. Korábbi értesülések szerint a francia kormány, amely többségi tulajdonosa a cégnek, meg kíván válni Bontól. A Le Monde szerint a kormány Bon helyére a Thomson Multimedia vezetőjét, Thierry Bretont akarja állítani.

Általános várakozásokkal ellentétben a csütörtöki ülésen arról sem döntöttek, hogy refinanszírozással javítsák a cég pénzügyi egyenlegét.

A párizsi tőzsdén csütörtökön a France Telecom árfolyama 3,7 százalékkal, a Thomson Multimedia részvényára 7,3 százalékkal gyengült.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50