Dobogós helyen a számítógépes rádióműsor honlapja

Szalay Dániel, 2002. szeptember 18. 16:20
A Hullámvadász médiaportál által első alkalommal szervezett Média Mustra versenyen három kategóriában mérhetik össze magukat a hazai médiavilág honlapjai: rádiós, televíziós és sajtós weblapok mérkőznek meg egymással az interneten leadott szavazatok alapján. A szavazás múlt hét pénteki állása alapján úgy tűnik, a Modem Idők című számítógépes talkshow-műsor, mely a Petőfi rádióban hallható minden csütörtökön, online kiadásával sikeresen szerepel a mustra versenyében, jelenleg a harmadik helyen áll.
Szavazni szeptember 2. és 30. között lehet név és e-mail cím megadásával, valamint a győzelemre jelölt induló kiválasztásával. Figyelemreméltó a rádiós kategória, ahol a másik két csoporthoz képest különösen élénk szavazási kedv figyelhető meg. Alig 12 nap elteltével a nagy kereskedelmi adók önálló weblapjai közé befurakodott egy hetente jelentkező számítógépes rádióműsor, a Petőfi rádió egyik késő esti talkshow-jának, a Modem Időknek a saját honlapja, a Modem Idők Online. A pénteki állás szerint már a harmadik helyen volt az oldal, miközben a másik két dobogós helyen a két nagy országos kereskedelmi adó (Danubius, Sláger) honlapja áll.

Ráadásul a nagy rádiók előnye csökken, hiszen egy héttel korábban a lista vezetőjének több mint kétszer annyi szavazata volt, a következő részeredménynél pedig már kevesebb mint kétszer annyi, mint az említett műsor honlapjának - büszkélkedik Szilágyi Árpád, a műsor guruja, szerkesztő-műsorvezetője. A talkshow weblapja egy hét alatt feljött a negyedikről a harmadik helyre.

A részeredmény azért is különösen érdekes, mert a Modem Idők honlapját csupán lelkes fiatalokból álló csapat készíti, komolyabb anyagi háttér nélkül. Igaz, az 1996 óta létező oldal sok tekintetben első volt a hazai internetes médiában, elsőként tették elérhető digitalizált formában az adásokat interneten, de különlegesség például az is, hogy a látható rádióadások archívuma is elérhető RealVideo lejátszóval. A versenyben szavazók egyébként afrikai utazást nyerhetnek, ezért Szilágyi Árpád azt javasolja, mindenki szavazzon, és erre buzdítson legalább még két embert.

A Modem Idők ezúttal versenyzőként vesz részt honlapversenyen, de a műsor - az idén kicsit más formában - hamarosan meghirdeti a szinte már hagyományosnak számító Az év honlapja pályázatot, melynek keretében a Modem Idők által felkért zsűri választja ki az esztendő legjobb honlapjait. Utóbbi versenyen nem csak médiahonlapok vehetnek részt.

Kulcsszavak: média verseny

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14