Új digitális fényképezőgépek a Nikontól és a Fujitól

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 21. 11:38
A Nikon és Fuji Photo Film cégek képviselői a napokban új digitális fényképezőgépekkel rukkoltak elő.
Az egyik újdonság a keresztségben a Nikon Coolpix 3500 nevet kapta, és lényegében a gyártó egyik korábbi modellje, a Coolpix 2500 utódjának tekinthető. A Nikon Coolpix 3500 lényegében nem más, mint egy 3,2 megapixeles felbontással és háromszoros optikai zoommal rendelkező digitális fényképezőgép, mely a gyártó állítása szerint egyetlen gombnyomásra képes az általa eltárolt digitális fotókat áttölteni a rácsatlakoztatott személyi számítógépre, valamint a mellékelt szoftverek segítségével a fotók pillanatok alatt átalakíthatók olyan méretűekre, hogy elektronikus levelek csatolmányaként ne foglaljanak túl nagy helyet. A Nikon Coolpix 3500 mindössze 3 centiméter vastag, tömege pedig mindössze 170 gramm. A Nikon munkatársai a bejelentés kapcsán ígéretet tettek arra, hogy az újdonság idén novembertől kezdve világszerte kapható lesz, még pedig elég kedvező, 400 dolláros áron.

A Fuji Photo Film által a napokban bejelentett vadonatúj digitális fényképezőgép, a Fuji FinePix F402 2,1 megapixeles felbontással rendelkezik, vastagsága kevesebb mint 2,5 centiméter, tömege pedig alig 125 gramm. Sajnos az új FinePix fényképezőgép nem rendelkezik optikai zoommal, vagyis e tekintetben a felhasználóknak a közismert minőséget biztosító digitális zoomra kell hagyatkozniuk. A Fuji FinePix F402 egyébként az első olyan Fuji digitális fényképezőgép, mely a Fuji és az Olympus által közösen kifejlesztett adattárolási technológiával, az xD-Picture Carddal kompatibilis. A Fuji újdonsága a Nikon újdonságához hasonlóan várhatóan idén novemberben jelenik meg a boltok polcain, árcéduláján pedig 350 dollár lesz olvasható.

Chris Chute, az IDC piackutató cég digitális fényképészettel foglalkozó részlegének elemzője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy a most bemutatkozott Nikon Coolpix 3500 és Fuji FinePix F402 típusú digitális fényképezőgépek ékes bizonyítékai annak a trendnek, mely szerint a digitális fényképezőgépek gyártói manapság egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy-egy új modelljük elegáns megjelenésű és a lehető legapróbb méretű legyen, ezzel párhuzamosan pedig úgy tűnik, mintha a technológiai fejlesztéseket egy picit elhanyagolnák.

Kulcsszavak: Nikon kamera Fuji

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50