Aficio 1060/1075

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 9. 17:39
A Magyarországon most bejelentett Aficio 1060/1075 multifunkciós digitális berendezések a közepes és nagyvállalati kategóriában erősítik a Ricoh termékskáláját. E csúcskategóriás készülékeket gyorsan növekvő vállalatok komplett részlegeinek, nagy munkacsoportoknak a kiszolgálására tervezték, és kiválóan alkalmazhatók központi sokszorosító irodák és házinyomdák nagy teljesítményű berendezéseként is.
A 1060-as típus 60, a 1075-ös pedig 75 nyomat folyamatos elkészítésére képes egy perc alatt, az első másolat ugyancsak roppant gyors, mindössze 3,5 másodperces elkészültét követően. Az 1200 dpi-s nyomat minősége a legjobbak közé tartozik.

E berendezések hallatlanul nagy teljesítménye a konstrukciójukat jellemző számos innovatív megoldásnak köszönhető. Ennél a két típusnál alkalmaztak a világon elsőként egymenetes duplex dokumentumadagolót, amelyet az eredeti dokumentum mindkét oldalának egyidejű beolvasását lehetővé tevő - ugyancsak új - szkennelési technológiával ötvöztek.

A Ricoh új, úgynevezett GW (Ground Work) architektúrája a rendszerbővítést az újabb komponensek könnyű hozzáadásává egyszerűsíti: az alapfeladatokat az általános célú operációs rendszer látja el, a hálózat, a merevlemez és a további számítógépes erőforrások pedig a rendszer szinten vannak elosztva.

A beépített dokumentum szerver a helyi hálózat bármely PC-jéről elérhető, a Ricoh RPCS (Refined Printing Command Stream) megoldásával pedig a különböző, előre beprogramozott feladatok egyetlen ikonkattintással indíthatók, így mintegy 30 százalékkal megnövekedhet a termelékenység.

A központi sokszorosító irodák szélsőségesen nagy teljesítmény-igényeit kielégítendő a Ricoh a jövő tavasztól "copy connector kit"-et is kínál majd, amellyel két gép összekapcsolható, és így percenként akár 150 oldalas kapacitás is elérhető.

Az új készülékek be- és kimeneti szolgáltatásai is figyelemre méltóak: a helytakarékosan és könnyen kezelhetően elhelyezett, kilencrekeszes "postaládában" például nagyszámú felhasználó is könnyedén megtalálja saját dokumentumát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50