A Westel kibővíti MMS szolgáltatását

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 14. 08:46
A Westel Mobil Rt. kibővíti multimédiás, MMS (Multimedia Messaging Service) szolgáltatását, s így minden olyan ügyfelük fogadhat például képüzenetet, akinek mobil internetezésre (WAP - Wireless Application Protocol) alkalmas készüléke van - közölte a társaság.
A Westel azért bővíti MMS szolgáltatását, mert el szeretné érni, hogy a multimédiás tartalomszolgáltatás minél hamarabb elterjedjen Magyarországon. A WAP-os készülékkel rendelkező ügyfelek két SMS-ben (Short Message Service) kap értesítést a képes üzenet érkezéséről. Az első SMS-ben az üzenet azonosítója és az a WAP cím található, amelyen keresztül a képek megtekinthetők, míg a második üzenetben a megtekintésre vonatkozó tájékoztató információ szerepel. A Westel az idén áprilisban indította el ezt a speciális szolgáltatását.

A bevezetés előtt februárban Sugár András, a mobiltársaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: ha a gyártók elegendő MMS-re is képes készüléket tudnak szállítani, akkor az év végére akár néhány tízezer multimédiás ügyfele is lehet a társaságnak. A vezérigazgató közölte: a Westel több százmillió forintot költött hálózatának MMS-re alkalmassá tételére, ám a multimédiás szolgáltatás további, jelentős összegű fejlesztéseket igényel. Hozzátette: tavaly 4 milliárd forintot fordítottak az MMS-hez is szükséges csomagkapcsolt adatátvitel szolgáltatásra (General Packet Radio Service - GPRS).

Sugár András akkor úgy vélte, 2003-ban már tömegesen veszik majd igénybe a felhasználók ezt a szolgáltatást, s az MMS-ező Westel ügyfelek száma jövőre elérheti, illetve meghaladhatja a százezret.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36