IHM-Budaörs: az elektronikus önkormányzatért

Kovács Attila, 2002. október 14. 11:47
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) és a Budaörsi Önkormányzat október 14-én együttműködési megállapodást írt alá Budaörsön az elektronikus önkormányzat koncepció megvalósítása és az elektronikus ügyintézés megteremtésének elősegítéséről.
A Nemzeti Informatikai Stratégia alapvető célnak tekinti a szolgáltató állam célkitűzés elérését, az IHM stratégiai elképzeléseinek megvalósításában pedig az elmaradott térségek informatikai színvonalának emelésén túlmenően fontos szerepet játszik az élenjáró települések további fejlesztésének - mintatelepülések kialakításának - a támogatása. Budaörs, amely eddig is komoly figyelmet fordított az IT-fejlesztésekre, élenjáró szerepet kíván vállalni az elektronikus önkormányzati koncepció megvalósításában. A törekvések összehangolása érdekében született megállapodást Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter valamint Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere látta el kézjegyével.

A megállapodás eredményeként például az ügyintézési szolgáltatás leírása elérhető lesz az önkormányzat honlapján, hozzáférhető lesz vonatkozó jogszabályok szövege, így csökkenek az ügyintézés tér- és időkorlátai, gyorsabbá, kényelmesebbé válik az ügyintézés folyamata. Olvasható lesz továbbá a honlapon valamennyi, az önkormányzatnál keletkező illetve fellelhető közérdekű, közhasznú adat és információ.

Kovács Kálmán hangsúlyozta, Budaörs mintául szolgálhat majd a "24 órás" elektronikus önkormányzatok kialakításában és harmonizálásában, és ennek civil oldalát is erősíteni kívánják azzal, hogy a polgármesteri épületben, művelődési és kultúrházakban is megjelenjenek a közösségi internetező helyek. Az IHM kiemelten és anyagi erőforrásokkal is segíti az elektronikus önkormányzati rendszerek terén élenjáró településeket.

Wittinghoff Tamás kijelentette, az önkormányzat iktató- és pénzügyi rendszere bízvást lehet minta másoknak, hiszen fejlettségében, előrehaladottságában az ország első nyolc települési informatikai rendszere között van.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55