Kábeltévé Kft.: internetszolgáltatás Győrött

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 15. 07:52
Az idén végrehajtott több mint 800 millió forintos beruházás eredményeként december 1-jétől bevezeti a szélessávú, nagy sebességű internet szolgáltatást a Németkábel Vagyonkezelő Rt. tulajdonában lévő Kábeltelevízió Szolgáltató Kft.
A győri székhelyű társaság hétfői sajtótájékoztatóján Bercsényi Péter ügyvezető igazgató közölte: a szolgáltatást a város külső területeiben indítják, amely 10 000 forinton belüli havi fix díj ellenében a nap 24 órájában igénybe vehető.

Internet-előfizető értelemszerűen csak kábelelőfizető lehet; belépési díj nincs, a szolgáltatás működéséhez szükséges kábelmodemet a társaság 5000 forintos letéti díj ellenében biztosítja. A számítógépet a kábelhálózattal összekötő modem a társaság tulajdonát képezi.

Az adathálózati szolgáltatás bevezetésének első ütemében 16-17 ezer háztartás számára nyílik hozzáférési lehetőség, amely a szóba jöhető piac hozzávetőleg egyharmada.

A Németkábel Vagyonkezelő Rt. 100 százalékos tulajdonában lévő kft. az idén 1,2 milliárd forintos forgalomra számít, ami valamivel több a tavalyinál.

A társaság nyereségét fejlesztésekre költi, az idei több mint 800 millió forintos fejlesztéshez hitelt is igénybe vettek. Jövőre a tervek szerint 426 millió forintot fordítanak fejlesztésre; ez jóval kevesebb lesz az eddiginél, tekintettel arra, hogy Győrött befejezik az optikai fényvezető technológia telepítését.

A beruházásokat Tata és Mosonmagyaróvár térségében is végrehajtanak; Tatán még ez évben megindítják kísérletképpen az adatátviteli szolgáltatást, Mosonmagyaróváron pedig a réz alapú hálózat fényvezető kábel megtámogatást kap. Ezáltal biztonságosabbá válik a szolgáltatás és csökkennek az üzemköltségek - mondta a társaság ügyvezető igazgatója.

A társaság a három településen 51 ezer háztartás számára szolgáltat, infrastruktúrája további 10 ezer háztartásnak nyújt lehetőséget a kábeltelevíziózásra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36