Kisebbségi konzultáció az IHM-ben

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 15. 20:14
12 hazai országos kisebbségi önkormányzat képviselője vett részt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) által ma megrendezett konzultáción.
“A magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek helye az információs társadalomban" címmel megrendezett találkozón Dr. Csepeli György politikai államtitkár hangsúlyozta, hogy az információs társadalomban való részvétel egyszerre ad lehetőséget a kisebbségeknek az önszerveződésre, illetve a szélesebb közönségnek való bemutatkozásra.

Suhajda Attila helyettes államtitkár tájékoztatást adott az Informatikai és Hírközlési Minisztérium idei pályázatainak a kisebbségi önkormányzatok számára lényeges részleteiről, különös tekintettel a minisztérium által 2002. október 14-én “eVilág - digitális tartalom és kultúra (hazai kulturális javak a digitális világban)" néven meghirdetett pályázatra. A pályázat során nyújtott támogatás célja, hogy elősegítse nemzeti kulturális értékeink megörökítését, az elektronikus világban történő megjelenítését, kulturális támogatást nyújtson a határon túli magyarság számára, valamint az EU integráció jegyében elősegítse a hazai nemzeti kisebbségek kultúramegőrzését.

Az országos kisebbségi önkormányzatok képviselői rövid bemutatkozásukban ismertették a szervezetek jelenlegi helyzetét, annak informatikai szempontból fontos részleteit, és megfogalmazták igényeiket a további fejlesztések iránt. Az eszköz- és hozzáférés biztosításának fontossága mellett a jelenlevők leginkább a megfelelő informatikai képzés jelentőségét hangsúlyozták.

Az országos kisebbségi önkormányzatok és az IHM közötti további együttműködés hatékonyabbá tétele érdekében Dr. Csepeli György politikai államtitkár javasolta egy kisebbségi informatikai fórum létrehozását a kisebbségi önkormányzatok képviselőinek részvételével.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55